avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Urmează să achizitionez un apartament si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Urmează să achizitionez un apartament si am o nelămurire. ...

Buna ziua. Urmează să achizitionez un apartament si am o nelămurire. Apartamentul a fost cumpărat de proprietară inainte de casatorie. Apoi s-a căsătorit si sotul a decedat. Căsătoria a rezultat totuși doi copii. Proprietara ne poate vinde apartamentul pur si simplu sau copiii ar trebui sa isi de-a acordul scris, avand veeun drept de mostenire dupa tată?
cumparat si achitat inainte de casatorie? proprietara a facut succesiunea dupa sotul defunct?
Va poate vinde direct proprietara.
Bunurile dobandite anterior căsătoriei sunt bunuri proprii. Copiii nu trebuie să își dea acordul pentru nimic.
Cumpărat înainte de căsătorie

adriandimitriu a scris:

cumparat si achitat inainte de casatorie? proprietara a facut succesiunea dupa sotul defunct?

Da, ne era teama sa nu conteste ulterior copiii aceasta decizie a mamei de a vinde. Desi pare logic pt ca bunul a fost dobandit înainte de căsătorie,avem experienta cunpararii unui alt apartament care la fel a fost dobândit înainte de căsătorie si unde sotia proprietarului a trebuit sa fie prezenta si sa semneze vânzare-cumpărare, desi nu era coproprietar.

raluk0207 a scris:

Va poate vinde direct proprietara.
Bunurile dobandite anterior căsătoriei sunt bunuri proprii. Copiii nu trebuie să își dea acordul pentru nimic.

Si chiar daca o contesta. Vizavi de imobilul respectiv, atat timp cat proprietarul este in viata, copiii nu au nicio calitate.
Referitor la experienta dvs, sotia vanzatorului respectiv nu a semnat in calitate de proprietar. Cel mai probabil, bunul a fost cumparat in rate, anterior casatoriei, iar ratele au fost platite in timpul casatoriei sau sotia a adus imbunatatiri asupra bunului.
Prin prisma dreptului de creanta al sotiei, prezenta acesteia a fost necesara sub aspectul declararii ca nu are nicio pretentie asupra apartamentului.

Alte discuții în legătură

Partaj iulia_25 iulia_25 Va rog sa ma ajutati intr o problema pe care o intampin.Am divortat in Februarie la o sigura infatisare eu ramanand cu doi copii de 4 si de 8 ani .Am bagat ... (vezi toată discuția)
Achizitie apartament coser coser Buna seara, Cu 2 luni înainte de a ma casatorii am cumparat un apartament pe numele meu platind un avans de 50% si restul pe credit pe 15 ani. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Bunuri imobile proprii dobândite cu credit imobiliar. plata ratelor în timpul căsătoriei dă drept de creanță? lilian123 lilian123 Buna ziua, 1.Inainte de casatorie am cumparat un apartament pe numele meu cu imprumut de la banca si cu plata ratelor pe o durata de 15 ani.Imediat dupa aceea ... (vezi toată discuția)