avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Urmează să achizitionez un apartament si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Urmează să achizitionez un apartament si am o nelămurire. ...

Buna ziua. Urmează să achizitionez un apartament si am o nelămurire. Apartamentul a fost cumpărat de proprietară inainte de casatorie. Apoi s-a căsătorit si sotul a decedat. Căsătoria a rezultat totuși doi copii. Proprietara ne poate vinde apartamentul pur si simplu sau copiii ar trebui sa isi de-a acordul scris, avand veeun drept de mostenire dupa tată?
Mulțumesc, asa a spus si notarul ca dreptul de creanță este pe 3 ani, oricum.

MihailZC a scris:

Daca s-a platit o parte din rate in timpul vietii sotului, acesta (si implicit mostenitorii sai) dobandesc doar un drept de creanta impotriva proprietarului si nu o cota din dreptul de proprietate. Proprietara poate vinde singura in mod perfect valabil.

Succesunea s-a făcut cu mult timp in urma, insa apartamentul cu dreptul de creanță al soțului nu mai e valabil deoarece se stinge in 3 ani. De asemenea, norarul mi-a comunicat ca si daca se ataca vanzarea, copiii pot cere din banii pe care vânzătorul i-a primit, nu de la noi ca si cumpărători.

Madalina Mihaela I. Moceanu a scris:

Dacă s-a plătit o parte din rate in timpul vieții soțului, apreciez că ar trebui făcută succesiunea de pe urma soțului și atunci și copiii au un drept la acel apartament și trebuie să își dea ulterior acordul( ulterior dezbaterii succesiunii).
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj iulia_25 iulia_25 Va rog sa ma ajutati intr o problema pe care o intampin.Am divortat in Februarie la o sigura infatisare eu ramanand cu doi copii de 4 si de 8 ani .Am bagat ... (vezi toată discuția)
Achizitie apartament coser coser Buna seara, Cu 2 luni înainte de a ma casatorii am cumparat un apartament pe numele meu platind un avans de 50% si restul pe credit pe 15 ani. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Bunuri imobile proprii dobândite cu credit imobiliar. plata ratelor în timpul căsătoriei dă drept de creanță? lilian123 lilian123 Buna ziua, 1.Inainte de casatorie am cumparat un apartament pe numele meu cu imprumut de la banca si cu plata ratelor pe o durata de 15 ani.Imediat dupa aceea ... (vezi toată discuția)