avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Societate romana, care are cod de TVA in UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Societate romana, care are cod de TVA in UE

Societate romana, care are cod de TVA in UE
Buna ziua,
O societate care are si un cod de Tva in Ungaria mai demult, a facturat marfa de pe codul de TVA maghiar unei institutii maghiare, care nu este in VIES. Marfa a plecat direct din Romania, din depozitul firmei la institutia maghiara.
Ce declaratii trebuie sa depuna societatea romana in Romania pentru aceasta tranzactie? I Jurnaul de vanzari trebuie sa apara? In Intrastat apare aceasta miscare?
Societatea romana poate factura cu TVA de pe codul de TVA roman (inregistrat in VIES), unor institutii/societati din UE, care nu e inregistrat in VIES, orice valoare?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2021
Ednut, utilizator

Alte discuții în legătură

Factura emisa fara tva catre o societate care nu apare in vies gea1974 gea1974 Buna, Am o problema la care nu am reusit sa gasesc nicaieri raspunsul, stiu, legislatia e clara din acest punct de vedere dar ma intrebam daca cineva a mai ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O soc.nestabilita in Romania (detine doar un depozit inchiriat pe teritoriul Romaniei) aduce marfuri in vederea constituirii unui stoc (transportul este ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratie intrastat gabriela15 gabriela15 Buna ziua, Am infiintat de curand o I.F., cu activitate consultanta manageriala, deoarece am o colaborare cu o firma din Ungaria. M-am inregistrat ca ... (vezi toată discuția)