avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Control acces angajator asupra telefonului.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Control acces angajator asupra telefonului.

Buna ziua. De curand angajatorul meu a decis sa ne inmaneze telefoane "de serviciu" pe care au cerut sa dam acces total la supraveghere, parole, date mobile,gps etc. E normal sa acceptam asa ceva? Ma simt supravegheat si urmarit fara sa am nici cel mai mic control asupra device-ului. Pot refuza accesul de control la telefon? Multumesc!
conteaza mult specificul muncii dvs, aveti munca de teren, e necesar sa fiti contactat si in afara orelor de program.. etc.
in functie de asta, puteti sa il inchideti dupa program sau chiar sa il lasati pe birou,
In ce priveste telefonul, da, fiind vb de un tel de munca, anagatorul are dreptul de control asupra aparatului ( datelor din el, parole etc)
Ultima modificare: Joi, 13 Mai 2021
gi-jane2, moderator
Convorbirile efectuate in scop profesional, in timpul serviciului pot fi inregistrate numai cu acordul ambilor vorbitori, dupa informarea prealabila a acestora.
Buna ziua. Munca mea este de teren. Nu m-ar fi deranjat accesul la date, gps ,sau trafic. Dar ma deranjeaza ca s-a cerut instalarea unei aplicatii cu acces total.( In speta, camera video, apeluri, agenda ,etc) . Se pare ca armele sunt la angajator. Ramane sa vad cat de departe se ajunge cu imixtiunea in viata privata. Multumesc !

hotumattua a scris:

Din câte înțeleg eu, telefonul este un fel de computer de serviciu, care aparține angajatorului și poate fi folosit exclusiv în interesul serviciului. În consecință ce aveți de ascuns? Nu precizați nimic legat de specificul activității, dacă aceasta se desfășoară și în afara sediului, caz în care mobilul poate arăta angajatorului unde sunteți și, dacă sunteți unde ar trebui să fiți.

Dacă nu vă convine, vă stânjenește în alte "activități" decât cele legate de serviciu, asta este, nu rămâne decât să vă dați demisia; mai există și alți angajatori.

teo0605 a scris:

Buna ziua. De curand angajatorul meu a decis sa ne inmaneze telefoane "de serviciu" pe care au cerut sa dam acces total la supraveghere, parole, date mobile,gps etc. E normal sa acceptam asa ceva? Ma simt supravegheat si urmarit fara sa am nici cel mai mic control asupra device-ului. Pot refuza accesul de control la telefon? Multumesc!




Ultima modificare: Joi, 13 Mai 2021
teo0605, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar în timpul serviciului angajatorul are anumite drepturi.
În afara orelor de program aveți dreptul la viata privată.

De pilda, când va aflați acasă sau în alte locuri în afara orelor de program angajatorul nu are dreptul la apeluri video.
Nici aplicația cu localizarea locului unde va aflați nu aveti obligația de a o folosi decât dacă aveți un contract în acest sens și încheiat pe o.durata determinata și nu nedeterminata.

Fiecare caz de acest fel trebuie analizat in mod distinct din punct de vedere juridic.
Nu exista o regula de drept universal valabila și nici o lege edictata de stat nu poate obliga o persoana angajata la privat sa renunțe la dreptul la viata privată, intima și de familie.

A existat în România un caz în care s-a reziliat un contract de angajator întrucât o prezentatoare TV nu avea dreptul de a rămâne însărcinată pe.durata derulării contractului dar acela era un contract civil și nu un contract de munca.

În domeniul dreptului depinde și care este regimul juridic aplicabil unui contract sau a unei clauze contractuale.


Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
Ultima modificare: Joi, 13 Mai 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ascultarea telefoanelor de serviciu crynaku crynaku lucrez la o firma la care avem telefoane de serviciu,patronul are dreptul de a asculta convorbirile telefonice ale angajatilor ,numarul care mi-a fost alocat ... (vezi toată discuția)
Bună seara,aș dori și eu un răspuns de la un avocat,consilier ... Alexandru9898 Alexandru9898 Bună seara,aș dori și eu un răspuns de la un avocat,consilier la o următoare întrebare Dacă angajatorul cere ca telefoanele angajaților să rămână ... (vezi toată discuția)
Ascultare telefonica discutie privata stefanel123 stefanel123 Buna ziua, In cursul zilei de ieri am primit un telefon la locul de munca de la un membru al famililiei,in contextul in care specificul locului de munca nu ... (vezi toată discuția)