avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inregistrarea unei convorbiri are vreo valoare undeva, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inregistrarea unei convorbiri are vreo valoare undeva, cand persoana are 83 de ani?

Buna ziua,
Matusa mea a fost internata in spital de verisoara mea (fiica fratelui ei, al matusii, adica o nepoata de-a dumneaei) deoarece starea de sanatate impunea acest lucru. Dupa doua saptamani a murit, dar inainte de a parasi casa, i-a incredintat verisoarei mele toate actele si banii pe care ii avea. Din acel moment, cat a mai trait in spital matusa, verioara mea a facut tot posibilul sa nu mai pot lua legatura cu matusa, indrugandu-mi verzi si uscate zilnic. Eu locuiesc in Elvetia si nu puteam veni cu doi copii mici dupa mine, pentru ca as fi stat izolata o perioada si nu isi avea rostul atunci. Ma gandeam ca va supravietui si voi veni cand va fi externata. La spital a spus ca este singura ei ruda si asistentele ne spuneau ca daca dorim sa aflam ceva legat de starea de sanatate a matusii sa o intrebam pe nepoata care a internat-o. Intr-o zi de duminica, am reusit cu ajutorul unor infirmiere sa vorbesc cu matusa la telefon si sa imi confirme banuielile legate de fatarnicia verioarei mele dragi si sa imi spuna si ce acte si cati bani i-a lasat acesteia inainte sa plece cu salvarea de acasa. Intrebarea mea este urmatoarea. Cum o pot face pe verioara sa recunoasca ce i-a lasat matusa. Am inregistrat pe telefon convorbirea cu matusa mea, dar verisoara este in stare sa zica ca nu este nimic adevarat. Matusa avea 83 de ani, dar era perfect lucida. Asa cum medicul de pe salvare a spus acelasi lucru cand a luat-o, nu cred ca in spital, asa brusc a devenit dementa. Multumesc pentru orice sugestie.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:58, 12 Mai 2021
Mijloacele de proba se apreciază în concret de organul judiciar.
Avocatul va poate analiza probele înainte de proces făcând o coroborate a probelor pe care o va face și judecatorul sau procurorul, în funcție de organul judiciar sesizat.

Pentru o justificare extrajudiciara nu exista probleme daca vreti sa va dovediți dreptatea în fata oamenilor fără existenta unui proces.
Contează foarte mult pentru ce vreți sa folosiți înregistrarea audio.

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
Ultima modificare: Miercuri, 12 Mai 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verișoara mamei mele, intr-o stare foarte precară de sănătate, este ținută de soț sub cheie. nu este privare de libertate? kubolens kubolens Buna ziua, Acum vreo două săptămâni, mama mea sosită într-o vizită la țară, a trecut pe lângă casa verișoarei sale, a văzut că arata tare rău ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ma aflu intr-o situație dificila.. bunica mea in ... Georgiana59 Georgiana59 Buna ziua! Ma aflu intr-o situație dificila.. bunica mea in vârsta de 87 de ani este internata intr-un Camin de bătrâni privat din luna Ianuarie. As dori ... (vezi toată discuția)
Atacarea dreptului civil de proprietate pe motiv psihiatric remusovidiu remusovidiu Sunt in situatia urmatoate : Verisoara impreuna cu sotul ei locuiesc in apartamentul unchiului si matusii mele , amandoi au buletin si domiciliu facut pe ... (vezi toată discuția)