avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitorii sezinari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitorii sezinari

Buna seara!
Mostenitorii sezinari au dreptul de a vinde bunuri care fac parte din masa succesorala fara acordul celorlalti mostenitori sezinari? Sau pot acestia sa scada valoarea bunurilor din masa succesorala, de exemplu prin taierea unei parti importante de copaci dintr-o padure? Deci inainte ca succesiunea sa fi fost dezbatuta si impartita.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Mai 2021
Legal1228, utilizator
Buna ziua,

Bunurile succesorala, in materialitatea lor, pot fi exercitate numai daca exista un acord al tuturor comostenitorilor.

Cotele-parti din dreptul de proprietate pot fi instrainata, fara acordul celorlalti coerezi si fara a fi necesara imparteala.

In acest ultim caz, este necesara dezbaterea succesorala.

In baza dezbaterii succesorale sunt stabilite cotele -parti din dreptul de proprietate, bunurile din masa succesorala, precum si calitatea de succesor.

Inainte de a fi dezbatuta succesiunea,respectiv de a fi realizata imparteala, succesorii rezervatari nu au dreptul de procedeze la instrainarea bunurilor.

Calitatea de succesor nu este stabilita.

Nu sunt determinate cotele-parti din dreptul de proprietate.

Nu sunt stabilite bunurile cuprinse in masa succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drspre succesiune stoian virgil stoian virgil sunt unic mostenitor ,mai este nevoie ptr. dezbaterea succesiunii? (vezi toată discuția)
Succesiune ancamate ancamate Buna ziua, Am urmatoarea situatie: - un titlu de proprietate (pentru un teren) eliberat pe numele a doi frati (F1 si F2), ambii decedati. - Mostentori (M1 ... (vezi toată discuția)
Succesiune in lipsa mostenitorilor rara_rara rara_rara Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Mama a avut 10 hectare de pamant pe care si le-a insusit, abuziv, una din surorile mele(furand ... (vezi toată discuția)