avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Este posibila executarea imobilului pentru neplata ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Este posibila executarea imobilului pentru neplata integrala ...

Este posibila executarea imobilului pentru neplata integrala a creditului personal? Imobilul a fost achiziționat prin credit ipotecar, în urma cu sase ani. Creditul personal a fost obținut, la o alta banca, cu 4 ani în urma. Pana in decembrie 2019, cand am plecat din tara și m-am mutat cu sotul meu in țară lui de domiciliu unde s-a declanșat o criza financiara și o inflație de 120% nemaiputând fi permise transferurile internaționale de valută, din cauza deprecierii monedei locale, ambele credite au fost achitate la zi. Pe parcursul anului 2020 nu am putut sa mai achit rata creditului personal. In octombrie 2020, am primit o înștiințare de urmărire silita pe imobilul proprietate comuna cu sotul meu. Din ianuarie 2021 am început sa achit din nou, sume lunare, dar am primit azi o înștiințare cu termen de o zi pentru achitarea sumelor restante in caz contrar se continua procedura pentru executare silita. Am rugămintea sa-mi comunicați de ce a fost impus un termen de doar o zi? Apelez la dumneavoastra pentru a primi un sfat legat de posibilitatea amânării acestei executări. As putea trimite online documente către instanta de judecata prin care sa dovedesc ca situația actuala, din tara de rezidență, nu îmi permite achitarea si transferul de valută ? Având in vedere ca eu inca achit dobanda pentru imobilul obtinut prin credit ipotecar, este echitabila aceasta executare pentru creditor? Mentionez ca in ianuarie, cand am luat legatura cu Biroul de Executare si le-am spus ca ma angajez sa plătesc lunar, am întrebat dacă dansii pot considera un venit permanent un contract de închiriere și mi-au spus ca nu este cazul pentru ca nu au demarat alte acțiuni, ceea ce s-a dovedit a fi neadevărat; aceasta conversație a fost pe email. Apreciez orice sfat in legatura cu aceasta procedura. Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:05, 13 Mai 2021
Dacă creanța este mai mare de 10.000 lei, se poate trece la executarea silită imobiliară.
Va mulțumesc pentru răspuns! Aveți idee de ce s-a acordat acest termen de o zi?
Pentru că începând cu a 2-a zi se trece la executarea silita, la poprirea veniturilor, și în plus începe să vă calculeze la creanță penalități pentru fiecare zi de întârziere. Așa se procedează în cazul tuturor debitorilor, e o regulă generală termenul de 1 zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card de cumparaturi tatiananae81 tatiananae81 Buna ziua, am un card de cumparaturi facut prin [editat[;intre timp, contractand un credit ipotecar in valuta, nu am mai putut achita si rata lunara pt acel ... (vezi toată discuția)
Executat silit- fara bunuri in proprietate yoanna2002 yoanna2002 Buna ziua. Am contractat un credit de nevoi personale in franci elvetieni in 2008. Am achitat pana in octombrie 2012, apoi nu am mai avut posibilitatea de a ... (vezi toată discuția)
Rambursarea la banca a creditului ipotecar martin2 martin2 pe scurt..am facut un imprumut in franci elvetieni..la acea data era rata 340 ron, acum a crescut la 820 ron..venitul meu pe toata familia (3 persoane) este ... (vezi toată discuția)