avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Doresc sa cumpar crypto si sa il donez unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Doresc sa cumpar crypto si sa il donez unui parinte ...

Buna ziua,

Doresc sa cumpar crypto si sa il donez unui parinte pentru a fi convertit in euro cu care sa se joace apoi pe alte monezi. Se percepe impozitul daca:
1) crypto-ul e primit ca si donatie?
2) eu nu am camp unde sa mentionez ca este donatie cand fac transferul?
3) dupa vanzare s-a facut un mic profit?

Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 17 Mai 2021
mm1723, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:18, 18 Mai 2021
Sa se joace el? Sau sa va jucati dvs?
fiindca criptomonedele nu-s tocmai recunoscute ca atare, ele sunt similare produselor financiare secundare/ tertiare. asta inseamna ca ori de cate ori se transforma in moneda convertibila, se calculeaza profitul, mare, mic... si se plateste impozitul aferent. daca in site-ul corespunzator nu aveti cum sa inregistrati donatia, inseamna ca detinatorii nu s-au gandit la asta. donatia e bine sa fie inregistrata cumva.
Daca ar fi sa ne raportam strict la lege, forma actului pentru donatie, nu poate fi decat inscrisul autentic. Adica facut la notar, ceea ce ma indoiesc sa corespunda cu vointa userului. Dar, in fine. De asta am intrebat ce anume urmareste userul sa faca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Castig intre 0.5 si 1% profit pe zi din tranzactionarea cryptomonedelor. adyx5 adyx5 Castig intre 0.5 si 1% profit pe zi din tranzactionarea cryptomonedelor. Sunt obligat sa declar acest castig daca nu transform / schimb in ron ?? Se plateste ... (vezi toată discuția)
Donatii catre ong doichitahorescu doichitahorescu Un membru ONG avand ca obiect de activitate promovarea artei,poate in cazul unor cheltuieli justificate,sa-si doneze propriile creatii,cu titlu gratuit,pentru ... (vezi toată discuția)