avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Sunt proprietarul unei case construita cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Sunt proprietarul unei case construita cu autorizație ...

Buna ziua ,
Sunt proprietarul unei case construita cu autorizatie pe terenul de 195 mp inchiriat de la statul roman . In urma retrocedarii terenului proprietar a devenit o persoana fizica . Mentionez ca valoarea de piata a terenului e de aproximativ 12-14 ori mai mica ca cea a casei . Pot invoca ACCESIUNEA ? evident cu despagubirea justa a proprietarului terenului . Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MMRS , utilizator 14:42, 26 Mai 2021
Acuma am inteles perfect . Va multumesc .
Am vorbit cu proprietarul terenului acum 3 luni lansindui propunerea sa-i cumpar terenul dar nu am primi nici un raspuns . As putea face ceva in plus ? Mentionez ca am mostenit recent ( 6 luni ) casa de la parinti si proprietarului terenului i sa retrocedat terenul de 195 mp in 1996 si nu doresc sa o instrainez . Valoare de piata casa aprox. 50.000 euro , valoare piata teren aprox 4.000 euro . Va multumesc .
Ati putea sa negociati obtinerea unui drept de superficie pe teren si de proprietate asupra casei.
Am sa urmez sfaturile d-voastra . Va multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate imobil zsolt956 zsolt956 Daca cineva cumpara o locuinta cu contract neautentificat (imobilul fiind construit candva neautorizat pe terenul altuia) sau construieste o locuinta desi ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager stefan dorel stefan dorel Buna ziua, Intrebarea mea este, ce se intampla daca cineva construieste o casa pe un teren obtinut in baza unui contract uzufruct viager, daca ulterior se ... (vezi toată discuția)
Cultura pe pe un teren pe care nu sunt titular Iulia2012 Iulia2012 Buna ziua, Am nevoie de sfaturile dvs. in urmatoarea problema. Pe un teren de 6 arii am plantat salcami (bunica, eu, tatal meu, mama, sora si sotul ei). ... (vezi toată discuția)