avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am 2 intrebari importante la care va rog ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am 2 intrebari importante la care va rog mult sa ma ajutati ...

Buna ziua,

Am de intrebari la care va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns.

1. Vand unui imobil pe care o persoana britanica doreste sa il achite, dar pe acte si viitori proprietari sa fie trecute persoane diferite, respectiv un cuplu.

Cetateanul britanic vrea sa fie trecut in antecontract data la care va fi predat imobilul. Transferul de bani fiind facut din alta tara, va trece prin inca 2 banci pana sa ajunga in contul meu si ma intereseaza daca exista vreo clauza care specifica ca pot preda apartamentul DUPA incasarea banilor ?

Vreau sa fiu precauta, nu imi e de ajuns un OP la data semnarii contractului, ci doresc sa predau cheile dupa incasarea sumei respective.

Ma poate ajuta cineva, va rog, cu procesul cap-coada de vanzare cumparare sau daca se stipuleaza undeva aspectul asta?

2. Locul de parcare nu este trecut expre in contractul de vanzare cumparare, dar se considera a fi inclus pe langa spatiul apartamentului, prin mentiunea cotei parte din spatiul comun.
Exista o intelegere amiabila intre vecini pentru fiecare loc alocat, dezvoltatorul lasand la latitudinea locatarilor aceasta. Deci, exista loc de parcare pt fiecare apartament dar nu e trecut in acte, parcarea fiind pe spatiu PRIVAT. Noul cumparator vrea sa indic in antecontract locul respectiv, desi i-am explicat situatia si a inteles. Imi creeaza anumite obligatii daca indic spre exemplu "locul al doilea de la intrare" ? Nu stiu daca e ok sa indic un loc care nu trecut expre in contract, ci e alocat prin intelegere verbala.

Multumesc mult, m-ar ajuta foarte mult aceste clarificari.

Alte discuții în legătură

Anteprecontract jalaboi11 jalaboi11 Buna ziua! Urmează să acționez un apartament nou de la o persoana care a cumpărat 3 apartamente ( eu preiau contractul de la ea).Menționez că ... (vezi toată discuția)
Modalitati si momente de incasare a sumelor in procesul de vanzare apartament SVD SVD Va multumesc anticipat pentru citeva precizari necesare. Daca avansul se achita de catre cumparator vinzatorului in momentul semnarii antecontractului, cind se ... (vezi toată discuția)
Parcare privata pe proprietate comuna buburuza buburuza Speta este urmatoarea: Locuiesc intr-un imobil cu 6 apartamente. Cand am cumparat apartamentul mi s-a „predat fizic „ un locul de parcare aferent ... (vezi toată discuția)