avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua! As sa stiu daca pasaportul poate fi folosit ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua! As sa stiu daca pasaportul poate fi folosit in locul ...

Buna ziua! As sa stiu daca pasaportul poate fi folosit in locul buletinului in relatia cu banca (demersuri obtinere credit ipotecar), notarul (contract vanzare-cumparare) si ce institutii ale statului unde voi avea drumuri.

Doresc a incepe cautarile unui nou apartament dar buletinul imi expira la sfarsitul lunii si imi este teama ca va dura prea mult pana voi obtine unul nou si as putea rata o proprietate din cauza asta.

Asadar, este obtinerea unui pasaport (care ar trebui sa fie gata mult mai repede) o solutie buna pentru situatia mea?
Cel mai recent răspuns: larisad , utilizator 07:46, 15 Iunie 2021
Multumesc pentru raspunsuri.
Imi poate confirma un notar ca intr-adevar ne putem folosi de CI expirata in aceasta perioada, cat inca este stare de altera, + cele 90 de zile?
Ati avut astfel de cazuri?
Va complicati.
Functie de localitatea de domiciliu, puteti obtine noul act de identitate in intre 3 si 10 zile. Oricum, daca depuneti acum actele pentru un nou CI, il veti avea in timp util (sa nu credeti ca depuneti actele azi la banca si maine aveti creditul)
Mi-am schimbat de curand buletinul. Si dureaza 30 de zile. ( Buc, sect 5)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport ca act de identificare la notar? DanLiciu DanLiciu La notar, pentru identificarea cumparatorului unui teren, se poate utiliza doar pasaportul (persoana in cauza este domiciliata in Romania), dar cartea de ... (vezi toată discuția)
Angajare cu pasaportul AndreeaBbbb AndreeaBbbb Buna, Buletinul mi-a expirat in data de 28 decembrie 2019, iar intrucat locuiesc in alt oras decat unde am domiciliul, abia in luna martie 2020 am reusit sa ... (vezi toată discuția)
Angajare doar cu pasaportul alexandu823 alexandu823 Buna ziua, Un cetatean moldovean care a obtinut cetatenia romana si si-a facut pasaport cu domiciliul in strainatate, se poate angaja legal doar cu pasaportul ... (vezi toată discuția)