avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Manager transport marfă întreprindere PFA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Manager transport marfă întreprindere PFA

Bună seara,

Pentru eliberarea licenței de transport marfă, pentru o întreprindere PFA, unde administrator este tatăl meu, manager de transport poate fi o altă persoană, alta față de administratorul întreprinderii?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:15, 11 Iunie 2021
Potrivit Regulamentului (CE) nr. 1071/2009 al Parlamentului European si al Consiliului:
- "manager de transport" înseamnă o persoană fizică angajată a unei întreprinderi sau, în cazul în care respectiva întreprindere este persoană fizică, chiar persoana în cauză sau, în cazul în care se prevede în mod expres, o altă persoană fizică desemnată de întreprinderea respectivă prin contract si care conduce permanent si efectiv activitătile de transport ale întreprinderii respective.

- O întreprindere care exercită ocupatia de operator de transport rutier desemnează cel putin o persoană fizică, managerul de transport, care îndeplineste cerintele prevăzute la articolul 3 alineatul (1) literele (b) si (d) si care:
(a) conduce permanent si efectiv activitătile de transport ale întreprinderii;
(b) are o legătură autentică cu întreprinderea, cum ar fi aceea de a fi un angajat, director, proprietar sau actionar al acesteia, sau administrează întreprinderea sau, în cazul întreprinderii persoană fizică, este însăsi persoana respectivă;
si
(c) este rezident în Comunitate.


In speta, manager de transport poate fi o altă persoană.
Mulțumesc pentru răspuns. Asta înțelesesem și eu din legislație, în schimb, la ARR nu mi-au fost acceptate actele pentru eliberarea licenței, pe motivul că doar administratorul poate fi manager. Ce este de făcut în acest caz?
Ultima modificare: Vineri, 11 Iunie 2021
Livia Gabriela, utilizator
Potrivit Regulamentului , in cazul întreprinderii persoană fizică, este însăsi persoana respectivă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! care este forma legala de angajare a unui manager ... constandache loredana constandache loredana Buna seara! Care este forma legala de angajare a unui manager de transport din afara unitatii? Inteleg ca exista aceasta posibilitate. Ne intereseaza in ... (vezi toată discuția)
Licenta manager de transport - cum se colaboreaza? Inglourious Inglourious Buna seara, Socrul meu intentioneaza sa achizitioneze o masina pentru tractari auto - el avand carnet de soferi profesionist - acum uitandu-ma pe internet, ... (vezi toată discuția)
Angajare manager transport care este si asociat luminella luminella buna seara, detin o firmă de transport marfă împreună cu soțul meu 50%/50%.El este si administratorul firmei. Dorim să obținem licența pentru ... (vezi toată discuția)