avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! În 2018 un verișor mi-a propus sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! În 2018 un verișor mi-a propus sa cumpăr de la ...

Bună ziua! În 2018 un verișor mi-a propus sa cumpăr de la el o casa la țară în valoare de 18000€. Ambii fiind plecați în străinătate, am decis plata unui avans de 10000€,iar diferența în momentul în care vom face actele de vanzare cumpărare. Pana în prezent s-a investit suma de 20000€ pentru renovarea imobilului cu acordul acestuia. Situația a luat o întorsătură anul acesta pentru ca verișorul meu a decis sa nu mai înstrăineze imobilul și am primit o notificare de la avocatul acestuia conform căreia sunt nevoit sa evacuez imobilul de bunurile mobile, iar eventualele despăgubiri pentru renovare sa fie stabilite pe cale amiabila, însă acesta nu dorește sa îmi înapoieze nici măcar un leu(cu excepția avansului). As dori o îndrumare, orice pentru ca nu știm cum sa mai procedam pentru recuperarea investițiilor. Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 16:31, 18 Iunie 2021
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
asa se intampla cand se procedeaza dupa ureche ... din 2018 ... inteleg ca platesti 10.000 euro si mai trebuie 8.000.. dar dupa un an,m maxim 2 ani, nu te interesezi de acte ? daca murea si mostenitorii nu recunosteau nimic ?
Ati demolat si ati recontruit casa?
Daca valoarea lui era de 18.000 euro cum de ati ajuns ca renovarea sa fie de 20.000?
Dvs faceti precizare clara ca acei 20.000 sunt investitii ptr renovare. E greu de inteles aceasta situatie!
Probabil ca acest lucru e contestat si daca nu aveti cu ce dovedi investitia facuta, si pe cale de instanta va fi greu de dovedit cuantumul investitiei.
Daca nu veti face nici dovada intentiei de cumparare - probabil se va considera un inprumut. Si daca in acest moment poate fi dovedit ca ati primit acei bani (cu titlu de inprumut) inapoi - nu veti avea nici un castig de cauza, la nici o institutie.
Mai mult decat atat poate sa va ceara chirie pe acesti 2 ani - indiferent cat de mica o fi acesta!
P.s.
Afacerile in familie in general sunt paguboase. Dar trebuie sa fiim constienti de asta.
Succes maxim sa rezolvati probema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi dat afara? Georgel pletea Georgel pletea Buna seara! Credeti ca ma puteti ajuta cu un raspuns la urmatoarea intrebare? Timp de 6 ani am locuit cu concubina mea in locuinta bunicilor ei care sunt ... (vezi toată discuția)
Anulare act vanzare-cumparare mircea43 mircea43 La sfarsitul anului2009 ( 01.11.2009 mai exact) mama mea a intocmit un contract de imprumut cu o persoana fizica pt. suma de 20.000. ron. In cadrul acelui ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre doua persoane fizice ContSters103115 ContSters103115 buna seara! am imprumutat unei persoane o suma de bani(1000 euro)mai am posibilitatea sa recuperez aceasta suma de bani.am doar chitanta cum au fost trimisi ... (vezi toată discuția)