avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua, Cadrul tehnic PSI poate efectua instruirea ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua, Cadrul tehnic PSI poate efectua instruirea introductiv-generala, ...

Buna ziua,
Cadrul tehnic PSI poate efectua instruirea introductiv-generala, la locul de munca si periodica daca este reglementat printro decizie interna?Are voie sa efectueze cele 3 tipuri de instruire?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:19, 18 Iunie 2021
Da, dar OMAI 712/2005 la art. 53 zice ca: Instruirea salariatilor in domeniul situatiilor de urgenta se realizeaza de catre persoane care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) sunt bine pregatite profesional;
b) cunosc problematica specifica domeniului manage-mentului situatiilor de urgenta;
c) poseda calitati psihopedagogice si atestatele prevazute de lege.
Ultima modificare: Joi, 17 Iunie 2021
Pedrosi, utilizator
Aceste prevederi trebuie avute in vedere de catre angajator atunci cand semneaza decizia de desemnare a lucratorului pentru efectuare instruire in domeniul SU.
Asadar revin cu intrebarea, si anume daca cele 3 instruiri in domeniul SU pot fi efectuate de catre cadrul tehnic PSI?(daca acest lucru este stipulat in decizie si fisa postului). Conducatorul locului de munca poate instrui SU daca nu are cursuri in domeniu SU?Este gresit si pot fi amendat de catre cei de la Prevenire, daca in calitate de cadru tehnic PSI, instruiesc introductiv general, la locul demunca si periodic si verific insusirea cunostintelor introductiv general si la locul de munca?
Ati primit deja raspuns. Daca doriti confirmari solicitati precizari de la IJSU. Daca nu respectati prevederile legale, angajatorul poate ptimi amenzi contraventionale.
Cei care efectueaza instruirea (indiferent de nivelul de instruire) este bine sa detina si cursuri in domeniu. Pentru lucratorul desemnat cadru SU, cursurile sunt obligatorii.
Luati legatura cu unitatea de pompieri din zona si cereti indrumare ( am inteles ca si dumnealor pot face aceasta instruire dar nu sunt sigur).
Sigur va vor indruma in acest sens.

Alte discuții în legătură

Situatii de urgenta mummy mummy Sunt desemnata prin decizie lucrator desemnat ssm la o institutie publica ce are un numar de peste 150 de angajati.Mentionez ca am cursuri de specialitate in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,sunt angajata noua in domeniul ssm/su..si as avea cateva ... Catal!naa1998 Catal!naa1998 Buna ziua,sunt angajata noua in domeniul SSM/SU..Si as avea cateva intrebari legate de semnaturi.Eu am cursul de inspector SSM si cadru tehnic PSI.La ... (vezi toată discuția)
Completare fișe ssm, psi legissmsu legissmsu Buna seara, data admiterii la lucru in fisa SSM coincide cu cea din Fisa de PSI sau este ultima data de la ILM -ul din fisa SSM? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)