avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... spatiile comune din bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

spatiile comune din bloc

Suntem obligati de administrator sa platim chirie pe uscatorii si ghenele de gunoi.A hotarat administratorul cu comisia juridica care are 4 persoane fara sa intrebe restu locatarilor.Este normal si legal ceea ce face?Va rog frumos sa imi da-ti un sfat am nevoie de ajutor .
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2010
GIANINA21, utilizator
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 17:58, 7 Ianuarie 2010
-chiria se poate cere tuturor celor care folosesc uscatoriile numai daca exista o hot. a ad. gen. a prop. sau a comitetului ex. si daca prin utilizarea lor de catre o parte din locatarii a spatiului se poate constata ca se interzice accesul celorlalti locatari la acele spatii .
-cereti in baza art.10 din legea 230/2007 sa vi se arate acea hotarare scrisa
-depozitarea lucrurilor in uscatorii nu insemna neaparat si schimbarea functionalitatii spatiilor comune pentru care este necesara adoptarea unei hot. cu privire la plata unei eventuale chirii .
elga50 a scris:

Este corect sa platiti chirie pentru ca folositi uscatoria ca depozit de lucruri.
Uscatoria este un spatiu comun pentru toti proprietarii. Daca din cauza faptului ca Dv. impiedicati utilizarea acelui spatiu de catre toti ceilalti proprietari, atunci pentru acest lucru trebuie sa platiti o chirie pentru folosinta spatiului in detrimentul celorlalti.
nu am interzis niciodata nimanui sa isi puna ceva acolo,pe langa uscatoria asta mai sunt inca 3 dar nu sunt renovate,asta am renovat-o si impreuna cu alti locatari avem diverse lucruri depozitate acolo de asta nu mi se pare corect.Este bun comun din moment ce intr-o uscatorie sunt 7 apartamente din 32 sau nu?trebuie sa platim chirie?de hotarat pt chirie a hotarat administratorul si comisia formata din 5 persoane.

GIANINA21, utilizator
daca nu a-ti interzis accesul nimanui acolo ba a-ti si renovat pe banii dvs. eu as cere sa mi se plateasca pentru inbunatatirea spatiului respectiv in caz ca as avea si cum demonstra ( facturi , chitante platite in nume propriu sau poate un p.v. semnat de vecini ) .

daca ar fii sa facem un mic calcul :
4 uscatorii impartit la 32 apartamente = fiecare din cele 4 va putea fii utilizata de cate 8 prop. de apart. in comun . poate mai gasiti un vecin ce ar vrea cheia de acolo ;) in felul acesta veti putea cere si anularea acelei hotarari , incaz ca si exista .
ctynn, utilizator
Subscriu parerii doamnei Elga. In cazul in care aveti depozitate acele lucruri, trebuie sa platiti acea chirie. De depozitat o puteti face in propriul apartament sau, daca detineti boxe la subsol... acolo, in niiun caz in uscatorii.
Oricum, pentru aplicarea chiriri trebuie o decizie a Comitetului Executiv. Daca aceasta exista, este legala, chiar daca nu ati interzis accesul celorlalti locatari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atac decizie adunare generala comancorinaadelina comancorinaadelina Buna seara, ma confrunt cu urmatoarea situatie cu administratia blocului unde locuiesc, si anume: stau intr-un bloc cu 10 etaje din 2007 iar una din boxele de ... (vezi toată discuția)
Putem inchide uscatorul? CYBORG CYBORG Buna seara! Suntem o asociatie de proprietari si vrem sa inchidem uscatorul de la ultimul etaj(etaj 4), deoarece nu se foloseste nicio familie de el, in ... (vezi toată discuția)
Ghena de gunoi nikkkkku nikkkkku in bloc,la fiecare etaj exista cate o fosta ghena de gunoi.Aceea sa inchiriat de comun acord la fiecare etaj cate unui locatar,la parter unde nu exista ... (vezi toată discuția)