avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate Buna ziua, Doresc sa verific o ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate Buna ziua, Doresc sa verific o informatie ...

Concediu de maternitate

Buna ziua,

Doresc sa verific o informatie referitoare la stagiul minim de cotizare ( 6 luni).
De ex. sotia s-a angajat la data de 25.01.2021 si data nasterii ar urma si fie aproximativ inceputul lunii August.
Pentru a putea "beneficia" de concediu de maternitate, cele 6 luni se implinesc in data de 26.08.2021. Mi s-a comunicat ca cele 6 luni de cotizare se calculeaza de la inceputul luni urmatoare datei de angajare si anume de la 01.02.2021, implinirea celor 6 luni fiind in data de 02.08.21 in acest caz.
Perioada de calcul a celor 6 luni de cotizare se calculeaza de la inceputul lunii urmatoare datei de angajare sau de la data de angajare?

Cu stima,
Dragos Ivana
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:10, 22 Iunie 2021
De la data de angajare .... Când termenul este stabilit pe luni, el se împlineşte în ziua corespunzătoare din ultima lună . Adica, termenul se implineste la 25.07.2021.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate buna ziua sotia urmeaza sa nasca si ... Idragos Idragos Concediu de maternitate Buna ziiua Sotia urmeaza sa nasca si as am cateva intrebari : - care este perioada minima de cotizarea pentru a beneficia de \" ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt profesor suplinitor începând de la data de ... MunteanuValentina9 MunteanuValentina9 Bună ziua! Sunt profesor suplinitor începând de la data de 1 septembrie 2023. Ulterior am aflat ca sunt însărcinată, iar din luna ianuarie și până în ... (vezi toată discuția)
Diferenta concediu prenatal/lauzie si cic Ioana Ivan Ioana Ivan Buna ziua, Daca pana la nastere nu imi iau concediu prenatal, ci doar concediul de odihna la care am dreptul pe anul in curs (o luna inainte de nastere) , ... (vezi toată discuția)