avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am nevoie de autorizatie pentru montarea unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am nevoie de autorizatie pentru montarea unui luminator in acoperisul ...

Am nevoie de autorizatie pentru montarea unui luminator in acoperisul casei mele ?
Cel mai recent răspuns: leorot , utilizator 23:48, 27 Iunie 2021
Potrivit Legii 50/1991, orice modificare din apartament sau casă trebuie să obțină de la primărie un Certificat de Urbanism și o autorizație de construire.

In speta, acoperișul facand parte din structura unei construcții, orice modificare a lui intră sub incidența Legii nr.50, supunându-se normelor imperative ale acesteia.
art 11 alin 1 din legea 50 spune ca daca nu se aduce vreo modificare structurala sau arhitectonica, atunci nu este nevoie de autorizatie. acest luminator va fi montat intre 2 capriori, deci nu este in nici un fel afectat acoperisul si nici la exterior nu se schimba aspectul cladirii, pentru ca nu se vede de nicaieri , cladirea fiind de 11 metri inaltime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit caldiri persoane juridice oanazaharov oanazaharov Buna ziua! As vrea sa va intreb daca in conditiile in care firma mea are ca obiect principal de activitate- vanzare si cumparare de imobile proprii- trebuie ... (vezi toată discuția)
Distanta legala constructie fata de limita proprietate(gard) iancumot iancumot Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva informatii. Vecinii mei au construit o casa la 50 cm fata de gard.casa este pozitionata de-a lungul gardului ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie? Hopeless Hopeless Vreau sa stiu si eu daca pentru a-mi largi bucataria prin desfiintarea unei debarale (usa si 22 cm de perete din caramida care nu modifica structura de ... (vezi toată discuția)