avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Am un testament și vreau sa fac ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Am un testament și vreau sa fac succesiunea după ...

Bună ziua! Am un testament și vreau sa fac succesiunea după defuncta! Precizez ca defuncta nu a avut copii biologici dar a fost căsătorită cu cineva care a avut 3 copii pe care nu i a înfiat! În urma morții soțului a moștenit partea soțului iar aceasta parte mi a fost lăsată prin testament mie! Vreau sa știu dacă la succesiune trebuie sa chem și cei 3 copii care au acte de vânzare cumpărare pe bunurile lor!
Cel mai recent răspuns: Andreea Dana Fodor , Avocat 14:17, 7 Iulie 2021
Buna ziua,

Situația copiilor soțului defunctei a fost tranșată la momentul la care a fost dezbătută succesiunea dumnealui.

Acești copii nu au vocația succesorală la succesiunea defunctei care v-a lăsat testamentul, nefiind rude.

Prin urmare, nu este necesar sa-i anunțați.
Mulțumesc pentru răspuns! Și dacă nu a fost făcută succesiunea după soț?

Andreea Dana Fodor a scris:

Buna ziua,

Situația copiilor soțului defunctei a fost tranșată la momentul la care a fost dezbătută succesiunea dumnealui.

Acești copii nu au vocația succesorală la succesiunea defunctei care v-a lăsat testamentul, nefiind rude.

Pai ati spus in intrebare ca sotia a mostenit partea sotului.
Cum a mostenit-o daca nu s-a dezbatut succesiunea dupa sot?
In situația aceasta trebuie sa se dezbată ambele succesiuni.
1) după soț, când se va stabili o cota de 1/4 in favoarea soției și 3/4 in favoarea copiilor (din cota de 1/2 asupra bunurilor dobândite în timpul căsătoriei)
3) după sotie- unde veți dobândi dvs, in calitate de legatar.

Dar trebuie dezbătute ambele, iar în situația aceasta îi chemați pe copiii soțului, pentru a veni la moștenirea tatălui lor.

IRENA Mihai a scris:

Mulțumesc pentru răspuns! Și dacă nu a fost făcută succesiunea după soț?

Andreea Dana Fodor a scris:

Buna ziua,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legatarul poate renunta la testament? ELIRA7891 ELIRA7891 Buna ziua, La dezbaterea unei succesiuni, unde exista un testament lasat de defunct, legatarul poate renunta la testament si sa accepte mostenirea ce i se ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesorala mariana.iancu mariana.iancu Intentionez sa deschid succesiunea in urma decesului matusii mele (martie 2007), in baza unui testament olograf prin care mi se lasa imobililul cu terenul ... (vezi toată discuția)
Succesiune bia2015 bia2015 Bună ziua! Va rog frumos sa ma ajutați cu un răspuns la următoarea problema: Vreau sa deschid o masa succesorala. Am 5 frați dintre care unul a decedat ... (vezi toată discuția)