avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebare custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebare custodie comuna

As dori sa intreb daca in cazul in care unul din parinti este in evidenta medicala cu o problema psihiatrica(depresie) avuta(si tratata) candva de-a lungul vietii, ar putea avea vreo influenta intr-un proces de divort cu custodie copii.

Poate parintele in cauza(mama) pierde custodia pentru acest episod ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
conteaza situatia actuala si concreta. Si acuma daca ar avea, nu boala in sine conteaza, ci cum se resfrange asupra comportamentului fata de copil.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faptul ca a suferit un tratament psihiatric, nu este un motiv pentru a se stabili exercitarea autoritatii parintesti in mod exclusiv de catre celalalt parinte. Pentru a se ajunge in aceasta situatie, a autoritatii exclusive, sunt necesare motive intemeiate, mama este consumatoare de droguri, alcool, violenta fata de copii, ii pune in pericol, si altele asemenea.
Este genul de proces în care rezultatul final depinde de mai multe lucruri.
Nu afectează cu nimic acest lucru dar depinde de situatia concreta.De aceea, rezultatul final este rezultatul a tot ce va fi la proces.
De principiu, nu este afectat exercițiul drepturilor fundamentale ale omului.

Astfel de lucruri se discuta confidential cu avocatul pentru a se formula apararea corespunzătoare.
Contează foarte mult și reacția persoanei aflata în depresie la momentul depresiei, fiind știut faptul ca reacțiile sunt diferite.

Claudiu Lascoschi
BUCUREȘTI
Ultima modificare: Vineri, 9 Iulie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
O astfel de situație trebuie verificată de către instanța de judecată în cazul în care există indicii că afectează modul de creștere și educare al copilului. Probele referitoare la existența unor situații din trecut (luarea în evidență cu probleme psihiatrice), coroborate cu probe din care să reiasă că se manifestă și în prezent probleme de natură psihică, pot determina instanța de judecată să admită efectuarea unei expertize de specialitate.
Mulțumesc
Ultima modificare: Vineri, 30 Iulie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! aș avea nevoie de o informație referitoare la custodia ... Ioana3007 Ioana3007 Bună ziua! Aș avea nevoie de o informație referitoare la custodia unui minor! Dacă doua persoane căsătorite legal care au împreună un copil minor(sub ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva mama liliannalina liliannalina buna ziua! am nevoie de un mare ajutor sau un sfat. Am stat cu concubinul aproape zece ani, din relatie rezultand 2 copii de 7 si 8 ani. anul acesta ne-am ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva skysurfer skysurfer In cazul in care celalalt parinte nu se intereseaza de copil care are 3 ani deja, celalalt parinte este incadrat in grad 2 de handicap, adica accentuat si ii ... (vezi toată discuția)