avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mazgalirea gardului si peretelui de la casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mazgalirea gardului si peretelui de la casa

Mazgalirea gardului si peretelui de la casa

Sunt in urmatoarea situatie:
Un copil, mi-a desenat pe gard si pe peretele de la casa tot felul de aiureli. Am facut plangere la politie si pe baza imaginilor de pe camera de supraveghere au depistat copilul in cauza. Apoi am primit si un raspuns scris, cum ca persoana la care fac eu referire a fost invita la sediul sectiei, "totodata fiind sanctionata contraventional conform Lg. 61/1991 Rep"

Mentioneaz ca si eu am vazut imaginile in cauza si era intradevar un copil, dar nu-l cunosc nici pe el si nici pe parintii acestuia.

Cum paguba este semnificativa, asi dori sa-mi recuperez pagubele, pentru ca atat casa cat si gardul sunt acoperite cu vopsea decoativa (mult efort).

Politistul, mi-a spus ca tatal copilului va veni la mine pentru a gasi un compromis, dar au trecut deja 2 saptamaini si nimic.

Asi vrea sa ma indrept catre instanta, ca sa-mi recuperez pagubele, dar cum sa procedez ?
Pe cine sa dau in judecata ? Ca nu am nici-un nume/adresa.

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 9 Iulie 2021
acrucspiru, utilizator
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 16:37, 12 Iulie 2021
Când initiati procesul cereți ca identitatea părinților sa fie ceruta de la politie care are toate datele..
Dvs nu ati facut plangere pentru distrugere ?
Vedeti care e stadiul acelui dosar.
Am facut plangere la politie pentru distrugere, si in urma vizionarii imaginilor de pe camera de supraveghere s-a indentificat ca si autor un copil in varsta de 13 ani (deci fara raspundere in fata legii).

Am primit de la politie, raspuns la plangerea depusa, cum ca
"
Persona la care fac referire a fost invitata la sediul politiei, ocazie cu care a fost informata de necesitatea respectarii prevederilor legale, totodata fiind sanctionata contraventional conform Lg. 61/1991 Rep
"

Cred ca pentru a ajunge la instanta am nevoie atat de datele copilului cat si datele parintiilor acestuia

Este necesar sa depun o cerere la politie (sau cum se procedeaza ? ) ca sa-mi furnizeze aceste informatii ?
În instanta cereți judecătorului sa ceara de la politie identitatea părinților.Politia are tote datele și le va transmite judecătorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul imi filmeaza copilul minor si sotia peste gard. buna ... iLL357 iLL357 Vecinul imi filmeaza copilul minor si sotia peste gard. Buna ziua, detin un teren imprejmuit cu gard de plasa de 2m si plasa de umbrire peste. Vecinul si-a ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin CABINET DE AVOCAT CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" Buna seara , stimati colegi. Vreau sa va relatez si eu un incident , a carei parte vatamata am fost chiar eu :). Am iesit si eu in casa in ideea de a ma ... (vezi toată discuția)
Mi-a zgariat masina proba video pls reply lesamourai lesamourai Buna ziua , Am gasit masina parcata regulamentar zgariata dintr-un capat pana in altul (mentionez ca masina este a parintilor nu a mea). Din prima am banuit ... (vezi toată discuția)