avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire impozite si taxe pentru persoane cu handicap
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire impozite si taxe pentru persoane cu handicap

Buna ziua. In situatia in care eu am obtinut un certificat de handicap accentuat, in urma bolii dobandite, am dreptul la scutirea impozitului pe casa unde am adresa de domiciliu, in care locuiesc cu sotul si copilul, precum si pe terenurile aferente ? Mentionez ca si casa si terenurile sunt trecute la rolul sotului , obtinute prin mostenire de la parintii lui, inainte de casatoria noastra ( 2018). Multumesc frumos !
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2021
Kamyi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kamyi , utilizator 13:07, 3 August 2021
De scutire beneficiaza doar proprietarul, daca indeplineste conditiile iar nu sotul care nu este proprietar.
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la codul fiscal- scutiri la plata impozitelor bunicelu bunicelu buna ziua, sunt un pensionar, locuiesc intr-o comuna din jud. Salaj, si pana in anul 2012 inclusiv am platit impozitul la comuna pentru toate ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoana cu handicap Atee Atee Buna ziua! Am un copil cu handicap grav, surdo-mutism si handicap psihic , si am inteles ca din acest an s-a adoptat legislativ o prevedere prin care se ... (vezi toată discuția)
Facilitati fiscale persoana cu handicap coculeanasavin coculeanasavin Cf.dosar medical 64490 incepind cu 01.11.2009, anual, mi se elibereaza un certificat de incadrare in grad de handicap, beneficiind astfel de scutire de impozit ... (vezi toată discuția)