avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizia de încetare și demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizia de încetare și demisia

Decizia de încetare și demisia sunt 2 lucruri diferite? Dacă demisia nu a fost semnată, decizia de încetare își mai poate face efectul?
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2021
Cristian63, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:55, 22 Iulie 2021
Demisia de cine trebuia sa fie semnata?
In cazul de fata, de către salariat.
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2021
Cristian63, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului, angajatorul nu are dreptul sa ceara unui angajat sa isi dea demisia, decizia de incetarea o emite angajatorul la incetarea contractului de munca si are 45 de zile termen de contestare.
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2021
magiccom, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O cerere de demisie trebuie semnata de catre angajat , nu de acte angajator care trebuie doar sa ia la cunostinta de initiativa salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar inregistrare decizie concediere ContSters147374 ContSters147374 Daca o decizie de incetare cim nu are numar de inregistrare, pentru ca societatea nu a vrut sa-i dea numar de inregistrare, decizia nu e valabila in fata ... (vezi toată discuția)
Demisie Roxana2017 Roxana2017 Bună ziua , Va rog sa mi spuneți cum ar trebui sa procedez în cazul în care am fost data afara iar demisia mea a fost semnata de către angajator ? (vezi toată discuția)
Ce-i de fãcut??? Lylyca Lylyca Am avut contract de muncă pe durată nedeterminată la o societate comercială. S-a dorit inlăturarea mea și am fost pusă in fața unei cereri de ... (vezi toată discuția)