avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare castig din vazare parti sociale.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare castig din vazare parti sociale.

Buna ziua. Asociatii unui SRL, in numar de 3 au hotarati sa-si vanda partile sociale unui alt SRL la o valoarea mai amre decat cea nominala, achitarea facandu-se in doua transe: prima transe este de 40% din pretul de vanzare, iar a doua de 60% la un interval de trei luni in cadrul aceluiasi an. Intrebarile sunt urmatoarele: 1. Care este cota de impozitare, 10% sau 16% asupra castigului? 2. Cine are obligatia platii acestuia: a) Cumparatorul, prin retinerea acestuia din valoarea ce trebuie achitata celor 3 asociati; b) Persoanele fizice care incaseaza pretul negociat al partilor sociale; c) Plata impozitului se va face la fiecare transa achitata sau la finalul tranzactiei?
Ultima modificare: Vineri, 23 Iulie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Popescu Stefan Catalin , utilizator 20:55, 23 Iulie 2021
Cota de impozitare este 10% aplicata asupra castigului declarat prin depunerea declaratiei unice de catre fiecare din persoanele fizice care incaseaza pretul negociat al partilor sociale. Se ia ca data, data cand se face transferul dreptului de proprietate la registru comertului.
Daca pentru fiecare persoana castgul realizat depaseste plafonul celor 12 salarii minime brute pe economie, va trebui sa declare in acea declaratie unica si sa plateasca corespunzator si contributia la sanatate cass 10% aplicat doar la valoarea plafonului.
Ultima modificare: Vineri, 23 Iulie 2021
george-neagu, moderator
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate cumpăra un teren cu o valoare mai mare pe mai multe srl-uri? Ianis08 Ianis08 Se poate cumpăra un teren cu o valoare mai mare pe mai multe srl-uri(6) neplatitoare de tva, cu același asociat unic și același domeniu de activitate, ... (vezi toată discuția)
Cumparare firma cu active ecoland_tm ecoland_tm Buna ziua Un client de-al meu doreste sa cumpere un SRL cu capital social 200 lei dar care are in patrimoniu 100 ha teren. Intrebare: cum face clientul meu ... (vezi toată discuția)
Cf hotararii guvernului cresterea pensiilor de la 01 01 2024 ... Ion Soare Ion Soare Cf hotararii guvernului cresterea pensiilor de la 01 01 2024 este de 13.8%,in realitate la mine cresterea este doar de 8.4% datorita celor 3 transe de impozite ... (vezi toată discuția)