avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună dimineața. Am auzit că din toamnă va exista ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună dimineața. Am auzit că din toamnă va exista posibilitatea ...

Bună dimineața. Am auzit că din toamnă va exista posibilitatea să cumpărăm vechime pentru a ieși la limita de vârstă - 13 sau 15 ani. Ceea ce mă nedumește este dacă vom putea să ne folosim de anii cumpărați pentru a munci în continuare. Și va mai trebui să trecem prin acele comisii? Plata se va reține lunar de pe cardul bancar sau va trebui să mă duc eu lunar să depun banii undeva?
Cel mai recent răspuns: Kensu , utilizator 14:23, 24 Iulie 2021
Legea 127/2019 va intra in vigoare la 01.09.2023 .

Vechimea in munca nu poate fi cumparata.

Pana la data de 1 septembrie 2023, se poate efectua plata contribuției de asigurări sociale prin încheierea unui contract de asigurare cu Casa de Pensii pentru perioade de cel mult 6 ani anteriori lunii încheierii contractului de asigurare,.
Știam de lucrurile astea, am văzut la TV și pe Hotnews, dar mulțumesc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensii , aplicare lege 263/2010 sau 127/2019 cvoinea_63@yahoo.com cvoinea_63@yahoo.com Buna ziua , Nume VOINEA N. , nascuta la 07.07.1960 , am 39 ani vechime in conditii normale de munca .Intrebare : Cum este mai avantajos , sa ies la pensie ... (vezi toată discuția)
Pot cumpara vechime daca sunt pensionar grd. iii? Alvisco Alvisco Daca sunt pensionar gradul III, pe caz de boala, avand dreptul la 4 ore de munca, imi pot cumpara vechime? Fie conform actualei legi, fie conform celei care va ... (vezi toată discuția)
Am 58.8 ani, sunt cadru didactic si doresc sa ies in pensie anticipata ... gherghelmariana gherghelmariana Am 58.8 ani, sunt cadru didactic si doresc sa ies in pensie anticipata partial , mentionez ca am o vechime de 39,11 ani .As vrea sa stiu daca este diferit ... (vezi toată discuția)