avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxa de habitat anulată în instanță
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxa de habitat anulată în instanță

In sectorul 2 s-a impus, la începutul anului 2019, o asazisa taxa de habitat (era de fapt pt salubrizare) care a fost anulată printr-o hotărâre judecătorească definitivă în oct. 2019. Cu toate acestea, taxa nu a fost restituită cetățenilor care au platit-o, ba mai mult, s-au emis decizii de impunere si dupa data la care s-a pronunțat hot jud de anulare a taxei. De la DVBL am primit explicația ca hot jud nu se aplica retroactiv. Sa zicem ca cine a plătit nu-si mai recuperează banii, dar sa se emită decizii de plata după ce instanța a anulat taxa, asta mi se pare in neregulă.

Este corect cum s-a procedat? Imi amintesc ca in 2016 o instanță judecatoreasca a anulat taxa de mediu, iar cetățenii care au platit-o au primit banii înapoi.

Alte discuții în legătură

Taxa de habitat in sectorul 2 prettydaniola prettydaniola In sect 2 a existat o asazisa taxa de habitat (pt salubrizare) care a fost anulată in instanță pe 29 oct 2020. Cu toate acestea, DITL sect 2 a emis către ... (vezi toată discuția)
Taxa habitat eugen2011 eugen2011 Am o casa de vacanta unde platesc factura de lumina odata la 3 luni( asa am facut contractul cu furnizorul de electricitate dupa ce mi-a verificat actele sa ... (vezi toată discuția)
Taxa salubrizare radu99wuu radu99wuu Buna ziua. Detin un apartament situat intr-o comuna limitrofa orasului resedinta de judet , de aproximativ 2 ani. Nu am locuit si nici nu locuiesc in acel ... (vezi toată discuția)