avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Comunicare hotarare privind pensia de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Comunicare hotarare privind pensia de intretinere

Buna ziua,

Intrebarea mea este urmatoarea: Cand/cat dureaza pana se comunica hotararea privind pensia de intretinere? Decizia a fost pronuntata in luna aprilie si nici pana in ziua de azi nu s-a comunicat hotararea, fapt ce consider inadmisibil.

Multumesc.
Buna ziua,

Procedura este următoarea: instanța pronunță soluția, apoi în termen de 30 zile trebuie sa motiveze hotărârea. Poate prelungi acest termen de cel mult 2 ori, astfel că se ajunge la 96 zile (intra in calcul prima și ultima zi a termenului) de la data pronunțării, termen in care poate motiva hotărârea.

După motivare, comunica hotărârea părților din proces.

La acest moment aveți posibilitatea de a transmite instanței o cerere prin care sa solicitati urgentarea motivării și comunicării hotărârii având în vedere că a fost depășit termenul legal prevăzut de art. 426 alin 5 din Codul de procedura civilă cu "x" zile.
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2021
Andreea Dana Fodor , Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, adresati o cerere scrisa dar fără sa criticați instanta.
Se fac destul.de repede comunicările în cazurile.mele și ma mira faptul ca a durat asa mult in cazul dvs. în acest domeniu cu minori.
Este posibil ca judecatorul sa fi uitat...
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Faceți o cerere de urgentare a redactării și motivați-o prin nevoile minorului și prin refuzul de a achita pensia a părintelui obligat la plată......dacă sunteți cumva debitorul pensiei, nu creditorul (fiindcă în acest caz nu aveți interes).
Va multumesc tare mult pentru promptitudine si pentru raspunsul detaliat, apreciez enorm.
Va multumesc pentru raspunsul dvs.
Mentionez ca sunt major si imi continui studiile.
Imi vine greu sa cred ca judecatorul ,,a uitat'', totusi, nu ma mai surprinde nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgentare divort laura38038 laura38038 Buna ziua, In 23.02.2015 am introdus o cerere de divort exclusiv din vina paratului (adica sotul), custodie exclusiva la mine, si plata pensiei alimentare. In ... (vezi toată discuția)
Comunicare hotarare proces tb asigurari sociale scheau scheau Proces judecat pe data de 25.09.2014 fond TB , pe data de 26.09.2014 s-a motivat pe saitul tribunalului hatararea - reclamantul ,casa de pensii a munic.Buc are ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o intrebare in ce priveste comunicarea hotararilor ... simo.dia simo.dia Buna ziua. Am o intrebare in ce priveste comunicarea hotararilor sau incheierilor de sedinta. In dosarul in care sunt parte, s-au dat nu mai putin de 4 ... (vezi toată discuția)