avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Viteza max. 66km/h inregistrat de politie ca si 79 Km/h
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Viteza max. 66km/h inregistrat de politie ca si 79 Km/h

Buna ziua, Azi am fost oprit de politia rutiera pentru viteza in localitate. Agentul a explicat ca am circulat cu viteza de 79 km/h inregistrat cu aparatul radar (in miscare, montat pe un autoturism polo).
Intamplarea face ca masina este dotata cu camera de monitorizare trafic integrat GPS si care inregistreaza viteza autoturismului. Conform inregistrarii la urcare pe un pod de calea ferata viteza este de 45 km/h, iar la coborare viteza maxima este de 66 km/h (intrare in localitate - coborare de pe pod si este 54 km/h cand intalnesc autoturismul polo a politiei la aprox. 25-30 m si porneste girofarul).
Inregistrarea video se poate constitui proba la o eventuala contestatie?
Mersi
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2021
szalac, utilizator
Cel mai recent răspuns: szalac , utilizator 09:59, 18 Martie 2022
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Perioada de 15 zile incepe de la data postei, de sosire, inscrisa pe plic.

Eu am avut inregistrare video, in care apaream alaturi de o alta masina, nu exact in acelasi plan. operatorul a miscat obiectivul spre mine si pret de vreo doua secunde a inghetat orice calcul, dupa aceea aparatul a inceput sa masoare si a aratat ca aveam viteza legala. In pozitia anterioara a obiectivului aparatul depista viteza celuilalt. Mergeam pe E85, drumul mortii, linistit, pe (pseudo)banda 1. Celalalt venea pe banda 2. Nu m-a avantajat o secventa mai mare de timp in care sa se vada ca celalalt avea o viteza mai mare, urmarind deplasarea relativa dintre vehicule (s-ar fi vazut ca se apropia de mine). Asa ca operatorul m-a urmarit solo pina la sfirsit, ca sa-mi poata prinde clar numarul. In toata secventa in care apar doar eu, nu am depasit viteza legala. Dupa ce am iesit eu din cadru, l-a prins si pe celalalt pret de 1 secunda, radarul a aratat iarasi depasire de limita de viteza, dar nu i se vedea numarul.

Asa a aparut "iepurasul ispasitor". Judecatorii nu au, majoritatea, cunostinte tehnice, asa ca nu va bazati exclusiv pe astfel de motivari. Eu lucrez cu echipamente radar si am prezentat ca fraierul explicatii tehnice, parca ai vorbi la un perete. Nu pricep si pace, au un numar, o viteza, gata ! asa ca feriti-va.

Fiti concis, prezentati proba dvs si cereti reciprocitate. Sa prezinte si politia filmul evenimentelor. temeiul legal este art. 121 alin 2 din HG 1391/2006, coroborat cu NML 021-05.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2021
latka, moderator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu inteleg din prezentare ca e vorba de depasirea limitei de viteza in localitate. Dvs. spuneti ca aveati 66km/h iar politia ca aveati 79km/h. Inteleg ca va veti judeca doar pe c/val. amenzii , pentru ca oricum ati depasit cu mai mult de 10km/h viteza limita in localitate.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util


Mihail Cazacioc a scris:

Inteleg ca va veti judeca doar pe c/val. amenzii , pentru ca oricum ati depasit cu mai mult de 10km/h viteza limita in localitate.

Nu neapărat. Autorul n-a scris faptul că în acea localitate viteza maximă ar fi fost 50 km/k. Sunt multe localități care au limita maximă stabilită la 60 sau 70 km/h.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai tocmai de aia am cerut precizari. Care era limita de viteza in localitatea in care a fost surprins de radar. Nu stiu de limită de 60km/h in localitate. Stiu de 50 si 70.Sigur, pot fi si mai mari, dar din cate stiu eu 60km/h in niciun caz
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista si 60 si 70 si maxim 80 km/h, de obicei asta de maxim apare pe sosele de centura.

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda viteză Busugaby Busugaby Am fost sancționat pentru viteza de 152 km/h pe limita de 100km/h, mentionez ca mașina de poliție era în mișcare și avea și viteza mare, peste 80 km/h ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar danielbav danielbav Azi mi s-a intocmit un PV conform caruia mi s-a comunicat ca am circulat cu 92 km/h, fiind inregistrat de aparatul radar ROM 253. Mentionez ca eu ma situam in ... (vezi toată discuția)
Contestația pv Ghighie Ghighie Am contestat pv in care se menționează că am circulat cu 108km /h pe un sector de drum de 60, mi-a fost luat caenetul. Am solicitat filmarea in care apare ... (vezi toată discuția)