avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna seara.Acum 3 ani jumătate am achiziționat o ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna seara.Acum 3 ani jumătate am achiziționat o mașină nouă.Am ...

Buna seara.Acum 3 ani jumătate am achiziționat o mașină nouă.Am făcut toate reviziile la reprezentanta.Dupa ce a ieșit din garanție,in timp ce eram in trafic,s a aprins un martor in bord și imediat antigelul s a amestecat cu uleiul,motorul a fiert,și am rămas cu mașina în stradă...Am dus o la reprezentanta cerând reparația fără participarea mea de plată.Acestia au refuzat,pe motiv că mașina este ieșită din garanție,deși ieșise din garanție doar de vreo 5 luni.Mentionez că nu vor sa- mi trimită răspunsul cu refuzul in scris..E legal așa ceva? Am cerut răspunsul oficial pe mail dar nu mi-a l trimit.Costurile de reparație sunt enorme circa 3000 euro.Vreau să va întreb ce pot face in acest caz,daca există o cale legală să i pot obliga să suporte costurile reparației,in ideea in care mașina nu s- a defectat din vina mea și mai mult,consider că în urma acestui incident în trafic,mi-a fost pusa viața în pericol și am fost și eu la randul meu,un pericol pentru ceilalți participanți la trafic.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Livius Laslau , Consilier juridic 23:34, 6 August 2021
Am dus o la reprezentanta cerând reparația fără participarea mea de plată.

De ce daca masina nu mai e in garantie ?
Buna seara,
Atâta timp cât mașina a ieșit din garanție, nu mai puteți pretinde reparația acesteia fara să plătiți. Este absurd!
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea patrimoniala costin romica costin romica Utilizez masina de serviciu si in urma cu cateva luni am constatat ca motorul a inceput sa consume ulei. Masina a fost dusa intr-un service pt. ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea schimbarii autoturismului in perioada de garantie! mass mass Buna ziua! Va rog sa ma indrumati intr-o problema! Este vorba despre o masina Ford Focus luata in august 2010 noua. - In luna ianuarie 2011 am sesizat ... (vezi toată discuția)
Bună seara! am achiziționat o mașină nouă ( hyndai i20 automata) ... Rox Flo Rox Flo Bună seara! Am achiziționat o mașină nouă ( hyndai i20 automata) în data de 26.04.2024 de la Tiriac Auto, în data de 27.04.2024 am dus-o în service ( ... (vezi toată discuția)