avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am gasit urmatoarele detalii pe Internet in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am gasit urmatoarele detalii pe Internet in ceea ce ...

Buna ziua,
Am gasit urmatoarele detalii pe Internet in ceea ce priveste partajul:

Modalităţile de partaj sunt următoarele:
- în natură, proporţional cu cota-parte a fiecărui coproprietar;
- atribuirea întregului bun, în schimbul unei sulte, în favoarea unuia ori a mai multor coproprietari, la
cererea acestora;
- vânzarea bunului şi distribuirea preţului: vânzarea bunului se face în modul stabilit de coproprietari,
ori la licitaţie publică, în condiţiile legii, iar distribuirea preţului către coproprietari
se va realiza proporţional cu cota-parte a fiecăruia dintre ei;

Am rugamintea sa imi specificati daca licitatia publica poate fi demarata daca unul din coproprietari nu este deacord cu licitatia.
Va multumesc.
Daca nici una dintre părțile aflate în proces nu dorește ca bunul.sa-i fie atribuit atunci licitatia este varianta ,varianta care va duce in final că ambele părți să piardă datorita posibilității că bunul să fie înstrăinat sub valoarea reală.. Discutați cu un av pt a înțelege exact cum decurge un proces,ce variante aveti,ce strategie,info de pe net sunt pur orientative ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silită după partaj. cât poate scădea prețul imobilului în această situație? cont123456 cont123456 Buna ziua, In urma mortii tatalui meu a ramas o proprietare unde avea cota parte 1/2 cu fratele sau, unde si locuieste in momentul de fata. Proprietatea nu ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire cocanea cocanea daca un mostenitor nu vrea bani in scimbul terenului , casei , etc si vrea doar partea lui in natura poate sa o primeasca sau instanta il obliga sa accepte ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde o casa daca nu sunt de acord toti mostenitorii? Emilia Ciobica Emilia Ciobica Buna ziua!se poate vinde o casa in conditiile in care nu sunt de acord toti mostenitorii?suntem 7mostenitori in acest moment.Initial casa a fost impartita in 2 ... (vezi toată discuția)