avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Bună ziua. In cazul unui accident rutier de care sunt ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Bună ziua. In cazul unui accident rutier de care sunt vinovat, ...

Bună ziua. In cazul unui accident rutier de care sunt vinovat, am completat constatarea amiabilă, in cazul in care persoana pe care am lovit-o nu obține banii care să acopere dauna mă poate da in judecată pentru a recupera diferența de bani? Sau este treaba între el și firma la care am asigurarea? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:01, 5 August 2021
Firma de asigurare va acorda despăgubiri în bani în limita stabilita prin polița rca.
Conform Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule si tramvaie, “Despagubirile se acorda in cuantum egal cu intinderea prejudiciului pana la limita maxima de raspundere a asiguratorului RCA care este egala cu cea mai mare valoare dintre limita de raspundere prevazuta in legislatia aplicabila si cea prevazuta in contractul RCA, iar asiguratorul este obligat sa comunice valoarea maxima de despagubire, la cererea pagubitului sau a mandatarului acestuia, in termen de 7 zile calendaristice
Prin incheierea unui contract de asigurare RCA asiguratorul preia toate riscurile. . In cazul in care pagubitul nu este multumit de oferta de despagubire acesta trebuie sa dea in judecata pe asigurator. Dvs. veti fi introdus in cauza in calitate de intervenient.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca ce daune acopera? doctorATU doctorATU Buna ziua. Am lovit cu masina o balustrada de inox de la o proprietate privata. Reparatia este foarte scumpa. Poate RCA-ul sa acopere aceasta ... (vezi toată discuția)
Pot sa dau in judecata societatea de asigurare? igna_florin igna_florin in urma unui accident intre doua masini prietenul meu a stat 3 luni in spital si a suferit mai multe operatii la membrele superioare si inferioare (avandu-le ... (vezi toată discuția)