avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, există vreo posibilitate să revendic ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, există vreo posibilitate să revendic moșteniri ...

Bună ziua, există vreo posibilitate să revendic moșteniri care nu mai au cui să rămână ca moștenire? să spunem o persoană decedată care lasă în urmă 3000 de euro sau o casă, o mașină etc. și nimeni nu poate revendica deoarece nu mai este cine să revendice? să spunem prin absurd că erau 2 soți militari (soț și soție) care au murit amândoi în războaie diferite și nu aveau nici familie și nici rude cărora să le lase moștenirea?
succesiunile fara mostenitori revin statului.
În cazul in care nu exista moștenitori legali sau testamentar,statul culege mostenirile vacante .In legislația din România ce doriti dvs nu este posibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplă dacă, după decesul unei persoane, nimeni nu deschide succesiunea? dan_2018 dan_2018 O persoana a decedat si a avut in posesie un apartament. Nimeni nu deschide succesiunea. Ce se intimpla cu apartamentul daca nimeni nu spune nimic, nici cei ... (vezi toată discuția)
Mostenirea vacanta Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Care este procedura privind destinatia bunurilor si veniturilor beneficiarilor, dupa decesul beneficiarilor a caror rude nu sunt cunoscute, in vederea ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament fam.panait fam.panait salut ! , am si eu o intrebare. in blocul in care stau avem un apartament al carui proprietar a murit iar urmasi nu sunt in tara si are foarte multe datorii, ... (vezi toată discuția)