avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Exprimare pozitie procesuala
Discuție deschisă în Executare silită

Exprimare pozitie procesuala

Buna ziua,

Instanta a solicitat tertului poprit prin citatie sa isi exprime pozitia procesuala fata de renuntarea executorului judecatoresc la cererea de validare a popririi. Motivul renuntarii este determinat de indeplinirea de catre tertul poprit a obligatiei de retinere din veniturile salariale ale debitorului.

Exista un model anume prin care tertul poprit isi poate exprima pozitia?

Poate fi obligat tertul poprit (atata timp cat si a indeplinit obligatiile impuse prin adresa de infiintare a popriri) sa suporte cheltuielile de judecata?

In opinia mea cel care ar trebui sa suporte cheltuielile este creditorul deoarece in interesul sau a fost demarata executarea silita a debitorului. Asa ca instanta ar trebui sa oblige creditorul sa suporte cheltuielile, atata timp cat tertul poprit nu este in culpa, iar executoul este protejat prin Decizia ICCJ pronuntata in anul 2016.

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 2 August 2021
madalina bobeica, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:19, 7 August 2021
Dvs daca ati fost tert poprit si nu ati dat curs solicitarii Bej de infiintare a popririi, atunci s-a demarat procedura validarii popririi. Deci, cum ar fi creditorul cel cazut in pretentii in situatia asta? Nu este. Vina va apartine.

Cat despre ..."Exista un model anume prin care tertul poprit isi poate exprima pozitia?"
Nu este model, sau este dar nu are relevanta.
Pur si simplu trimiteti un raspuns in care va exprimati prin da/nu/nu stiu, pozitia procesuala.

Este incident si textul de la 406 si cel de la 453 cod proc civila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare retineri anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog, imi puteti spune in cazul cand un salariat are restante la o banca si firma primeste instiintare de retineri, este obligata sa faca ... (vezi toată discuția)
Urgent!! rocsy77 rocsy77 doresc o explicatie de la persoane competente ce viziteaza acest site,eu sunt in ceata,lucrez intr-o institutie bugetara,am retinere pe fluturas ,o pensie ... (vezi toată discuția)
Poprire vs. comisioane bancare Monica H. Monica H. O salariata are infiintate 4 popriri asupra veniturilor sale. Pentru fiecare poprire , societatea achita catre banca un comision de 4 lei . Asta inseamna 16 ... (vezi toată discuția)