avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de inserție.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de inserție.

Bună ziua!
Vă rog să mă ajutați cu o lămurire legata de stimulentul de inserție. Sunt in concediu de creștere copil și după noile reglementări am înțeles că pot rămâne in concediu până împlinește copilul doi ani (13 noiembrie 2021) și să beneficiez de stimulentul de 650 lei/luna până împlinește copilul 3 ani . Alții spun că noile reglementări să aplica doar pentru situația în care bebelușul este mai mic de 6 luni, pentru restul rămânând în vigoare condiția de a reveni la locul de munca cu 60 de zile înainte de a împlini copilul doi ani pentru a putea beneficia de stimulent. Vă mulțumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:46, 8 August 2021
Persoanele care au finalizat concediul pentru creșterea copiilor și obțin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 alin. (1) beneficiază de stimulentul de inserție în cuantumul prevăzut la alin. (1) lit. b) după împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, respectiv 4 ani în cazul copilului cu dizabilități. Acest stimulent de inserție se acordă inclusiv persoanelor prevăzute la alin. (1).
- art.7 alin.2 OUG 111/2010 -

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noile prevederi legate de stimulentul de inserție - cel de 650 ... suciu_diana suciu_diana Noile prevederi legate de stimulentul de inserție - cel de 650 de lei se mai acordă până copilul face 3 ani, respectiv 4 ani in cazul celui cu handicap, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, care este valoare stimulentul de inserție in momentul ... Crystyana30 Crystyana30 Buna ziua, Care este valoare stimulentul de inserție in momentul de fata? Stiu ca, acest stimulent se raporteaza la ISR care in martie al fiecarui an se ... (vezi toată discuția)
Bună seara. s-a schimbat legea? mamele pot sta în concediu ... Iacob Ioana Yoana Iacob Ioana Yoana Bună seara. S-a schimbat legea? Mamele pot sta în concediu de creștere a copilului pana la 2 ani și 11 luni? Sau nu am înțeles bine? Mulțumesc ... (vezi toată discuția)