avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala

buna ziua.ma numesc monica,sunt din alba si acum o luna lucram la o firma de termopane.aici faceam si incasari.am lucrat la aceasta firma 2 ani jumate
pana in decembrie cand mi-am pierdut portmoneul cu bani.and am treuit a preda banii la firma nu i-am avut am cerut un ragaz ptr a face rost de ei.este vorba de 9000 ron.dar cei din firma nu au asteptat si mi-au facut plangere penala.am incercat sa ajung cu ei la o intelegere sai dau in rate dar degeaba.tin sa mentionez ca sunt i insarcinata in 39 saptamanai.as vrea sa stiu ce se va intampla cu mine daca ei mi-au facut plangere penala ptr furt?mentionez ca sunt in continuare de acord sa dau banii dar deocamdata nu am nici o posibilitate.s-ar putea sa mai dureze cam vreo 2 luni pana fac rost de bani.cei de la firma ziceau ca in momentul in care dau banii isi vor retrage plangerea dar am inteles ca daca ajunge dosarui la procuratura nu se mai poate gace nimic.o sa ajung la proces?
ce e va intampla in acest caz?
voi avea cazier?
puteti sa imi dati va rog un sfat ce pot sa fac si ce se va intampla cu mine?
va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: allissa , utilizator 17:56, 8 Ianuarie 2010
Ar trebui sa va angajati avocat.
Daca sunteti insarcinata aveti sanse mari la o pedeapsa cu suspendare in caz de sunteti vinovata.
Totusi e posibil sa nu fie vorba de infractiunea de furt.
Ar fi bine sa nu dati declaratie fara avocat ales.

avocat Claudiu Lascoschi
Cel mai bine ar fi sa mergeti la societate si sa va intelegeti cu ei,cu privire la modul de restituire a sumei,eventual printr-un angajament de plata
Incercati sa ii impresionati pe cei de acolo,aratand ca sunteti insarcinata.Poate gasiti intelegere.
In aceasta situatie,in cazul in care ati ajunge in justitie,ati beneficia de circumstanta atenuanta a achitarii prejudiciului.
Angajati-va un avocat priceput si s-ar putea sa beneficiati de o pedeapsa minima cu suspendarea executarii.
..in primul rand la Alba justitia are o fata "unica"! Recomand tuturor sa nhu aiba nimic de a face cu "Muppets show".
In al doilea rand, pentru ca nu sunt avocat, va dau totusi un sfat: consultati un avocat. Daca va cere sume exorbitante trimiteti-l la plimbare.
Ideea este sa gasiti o modalitate sa va luati un angajament scris (pe care sa il si respectati) ca veti restitui banii in termen de ...asa cum puteti. NU asteptati sa aveti toata suma..incepeti sa restituiti din ea cat de mult puteti si cat de repede puteti dar cu acte in regula. Ar fi ideal sa le virati banii intr-un cont si pe fiecare act de la banca sa scrieti ce reprezinta acesti bani.
Actele de la banca le prezentati la politie sau parchet......cand veti fi audiata.
Plangerea este la politie...lucratorii de acolo o sa va audieze pe dvs, pe cei care v-au reclamat samd....dupa ce politia finalizeaza dosarul, face un referat pe care il inainteaza la parchet impreuna cu plangerea si toate actele. Acolo, procurorul de caz studiaza dosarul si da o rezolutie care o sa vi se comunice pe posta.
Aceasta rezolutie o puteti contesta in instanta (judecatorie) daca sunteti nemultumita.....prin urmare..nu este totul pierdut daca ajunge dosarul la parchet (parchet nu procuratura). Dimpotriva...nu ati pierdut chiar nimic.
Cred ca cineva a vrut sa va sperie!
Cu siguranta la politie va dura mai mult de 2 luni...pana face referatul.....daca aveti nevoie de timp, aduceti un certificat medical ca nu va puteti prezenta la audieri datorita starii dvs si va prezentati dupa ce ati restituit toti banii si faceti dovada ca ati platit toti banii....
Dupa asta..prea multe nu mai pot sa va faca...
Capul sus, mai cereti sfatul, nu sunteti singura si veti primi ajutor atunci cand il veti cere aici pe site!

PS...fetita sau baiat...sanatosi sa fiti! :love:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar furt neagu razvan neagu razvan am lucrat la o societate comerciala timp de 1 an din motive financiare mi am depus demisia Drepturile banesti ce mi se cuveneau nu mi au dat pentru care am ... (vezi toată discuția)
Dosar ramas la politie nicebebe nicebebe Buna ziua, O persoana apropiata mie, in 2005 a luat niste bani din incasarile la negru ale firmei in care lucra. Firma respectiva i-a facut plangere la ... (vezi toată discuția)
Altercatie in club shary shary Am participat la o altercatie intre 2 persoane.Un prieten si un bodyguard dintr-un club.Am sarit sa ii despart pe cei doi dar prietenii bodyguardului spun ca ... (vezi toată discuția)