avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea bunicilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea bunicilor

Bunicii mei au murit iar casa si pamanturile lor neamurile s-au inteles sa mi le lase mie (mai degraba parintilor mei, care s-au hotarat sa mi le lase mie). Care ar fi cea mai simpla metoda de a incheia actele pentru mostenire pe numele meu? Bunicii au avut trei copii (intre care si mama mea)...
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:51, 10 Ianuarie 2010
adutescu a scris:

Dezbaterea succesiunii poate fi facuta la notar, daca toti mostenitorii se inteleg, sau in instanta, daca nu se inteleg.
Unii colegi ai mei de pe acest forum va vor spune ca e mai ieftin partajul judiciar, in instanta, dar mostenitorii trebuie sa se prefaca cum ca nu se inteleg...etc., parerea mea e ca e mai bine la notar = elegant si rapid.

1. nu se poate afirma (fara vreo socoteala prealabila) ca este mai scump sau mai ieftin pe o anumita cale. In anumite conditii poate fi mai ieftin la notar si in altele mai ieftin prin instanta.

2. DAR ceea ce eu personal voi sustine intotdeauna este ca nimeni nu poate fi obligat sa parcurga procedura succesorala notariala. .
Altfel spus (sau mai ...romaneste) nu trebuie sa joc nici un TEATRU pentru a-mi exercita dreptul de acces la o instanta. (cata vreme nu exista nici o norma care sa ma oblige sa parcurg in prealabil a anumita procedura). Pot sa apelez la instanta pentru ca ... asa vreau eu. (fara sa trebuiasa sa-mi justific acesta alegere cu vreun conflict inchipuit, jucat, prefacut ..etc). Poate cineva sa indice o norma de drept care sa contrazica acesta parere? O astept.
Ultima modificare: Duminică, 10 Ianuarie 2010
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii oana ristea oana ristea Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu cateva informatii legate de documentele pe care trebuie sa le am si sa le depun pentru dezbaterea ... (vezi toată discuția)
Succesiune, dezbatere, declaratie mostenitor la ambasada pap pap puteti va rog sa ma ajutati... daca dupa moartea bunicului bunica nu a trecut inca partea lui pe ea ...ce se poate face acum , mentionez ca bunica mai are o ... (vezi toată discuția)
Cum pot mosteni? brandoza2004 brandoza2004 buna ziua.am si eu o intrebare: cum imi poate lasa bunicul \'mostenire\' in vreun fel pt ca nu sa facut succesiunea de pe urma bunicii dec acum 2 anii,bunicul ... (vezi toată discuția)