avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna seara!
Urmeaza sa nasc si as vrea sa stiu daca se poate ca sotul sa primeasca indemnizatie de creștere a copilului, eu neavand venituri in ultimele luni pt ca tocmai ce s-a incheiat ICC de la primul copil si nu am avut cand sa lucrez? Mentionez ca sotul are firma II, cu venituri din activități agricole (venituri din lapte), dar nu a platit contributiile la stat de mult timp, el fiind singurul angajat al firmei!
Si daca se poate sa intre el in Concediu de crestere a copilului, trebuie sa transcrie firma sau nu il afecteaza daca firma functioneaza in continuare tot pe numele lui?
Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 17 August 2021
Monica M., utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:09, 23 Septembrie 2021
Este vorba despre adeverinta eliberata de AJPIS in care se mentioneaza perioada si cuantumul indemnizatiei primite.

Insa daca sustin ca nu este nevoie , nu o mai solicitati.
Ultima modificare: Joi, 23 Septembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insarcinata dupa icc Madaaa Madaaa Buna ziua! Am urmatoarea speță: inainte de a ramane insarcinata nu mai lucram insa am beneficiat de ICC pentru ca am realizat venituri supuse impozitului ... (vezi toată discuția)
Concediu de creștere a copilului Monikmituk Monikmituk Buna ziua sunt in concediul de crestere a copilului pe 28.05.2019 face 2 ani .sunt însărcinată și ar trebui sa nasc prin august . Mentionez tatăl nu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere pentru cel de-al doilea copil anca_h anca_h Buna ziua! Sunt mamica unei fetite care urmeaza sa implineasca intr-o saptamana 2 ani, sunt pe indemnizatie de crestere a copilului si sunt insarcinata cu al ... (vezi toată discuția)