avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Închidere Întreprindere Individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Închidere Întreprindere Individuala

Bună ziua,
Am câteva intrebari legate de închiderea unei II (și deschiderea unui SRL dar cu acționar diferit)
1. Se poate vinde stocul de marfa de la II către SRL (eventual către un alt II)?

2. În cazul în care punctul de lucru al II este același cu punctul de lucru al noi firme SRL cu același obiect de activitate, se poate realiza cumva astfel încât sa nu existe întreruperi de activitate? Ideal ar fi fost vânzarea II dar din ce am citit, nu e posibil, iar persoana responsabila de II nu vrea sa se mai implice, dorind sa vândă afacerea. Exista o alta modalitate de a face acest lucru inafara de a închide II și a redeschide cumpărătorul o alta firma? Eventual și fără întrerupere de activitate ( este vorba de un magazin)

Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:10, 22 August 2021
Cumpărătorul face SRL sau ÎI și cumpără marfa de la ÎI care urmează sa se desființeze (totul înaintea radierii de la Oficiul Registrului Comerțului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer marfa de pe if pe srl ioana94 ioana94 buna ziua! am si eu o problema.detin un magazine alimentar pe intreprindere familiala si as vrea sa deschid un srl pe care sa mut aceasta activitate. cum pot ... (vezi toată discuția)
Inchidere punct de lucru VasileNecula VasileNecula Buna ziua, Sunt asociat intr-un SRL impreuna cu alte 3 persoane, toti detinem cate 25% din firma. Reprezint societatea in calitate de administrator unic, ... (vezi toată discuția)
Preluare firma de catre persoana fizica. Catalin Constandoiu Catalin Constandoiu Persoana fizica doresc sa preiau firma deja inscrisa care functioneaza. Este posibil sau trebuie sa deschid eu personal firma si apoi sa fac transfer etc sau ... (vezi toată discuția)