avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe casă și terenula ferent
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe casă și terenula ferent

Bună ziua,
ref. "S-a extins amnistia fiscală: Și datoriile stabilite în urma verificărilor documentare și unor inspecții fiscale sunt acum incluse, iar cei care au plătit datoriile le pot cere înapoi OG nr. 11/2021, publicată recent în Monitor și deja în vigoare și care cuprinde, printre altele, includerea în sfera amnistiei fiscale în derulare acum a încă două situații în care se pot afla contribuabilii cu restanțe bugetare ale căror scadențe sunt anterioare datei de 31 martie."

Nu sunt la curent cu aceste ordonanțe.
Respectivele ordonanțe se referă și la obligațiile fiscale de tip impozit pe casă și terenul aferent persoană fizică?
Este vorba de un impozit pe casă și terenul în folosință din perioada 2018-2021. Teoretic nu trebuia să plătesc eu ci persoana care locuiește acolo (cu care sunt în coproprietate-indiviziune) și căruia nu i-am cerut chirie sau compensație pentru că locuiește acolo singură. Dar practic sunt proprietar deci dacă nu a plătit impozitul integral pe casă trebuie să plătesc eu. Am trimis la fisc datele personale și acum am primit documentul pentru plata acestui impozit inclusiv amenzile și taxă de executare silită. Încă nu am plătit.
Se poate face ceva și cum?
Mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 6 Septembrie 2021
im82, utilizator

Alte discuții în legătură

Care este motivul unei inspectii fiscale ? corina dobre corina dobre Am primit la cutia postala o scrisoare prin care eram informata ca sunt obiectul unei inspectii fiscale, drept urmare trebuie sa fiu acasa la o anumita ora , ... (vezi toată discuția)
Anulare obligatii de plata accesorii - inspectie fiscala adriacst adriacst ANULARE OBLIGATII DE PLATA ACCESORII - INSPECTIE FISCALA Buna ziua! Va prezint urmatorul caz: - unei firme care a avut inspectie fiscala pt perioada ... (vezi toată discuția)
Lmpozite teren cinevaoricine cinevaoricine Buna seara! Imi puteti spune va rog anul din care au inceput sa fie impozitate terenurile extravilan arabil? O alta intrebare: Care este procentul de ... (vezi toată discuția)