avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acte la incetare CIM suspendat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acte la incetare CIM suspendat

Buna dimineata,

Daca am o angajata care a plecat si nu se mai intoarce din concediu crestere copil...i s-a incetat CIM....trebuie sa i se intocmeasca si adeverinta de vechime odata cu incetarea CIM nu?...si alte acte ce mai trebuie intocmite la incetarea CIM?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:30, 10 Septembrie 2021
Potrivit art.7 alin.5 HG nr. 905/2017, la încetarea activității salariatului, angajatorii au obligația să îi elibereze acestuia o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, precum și un extras din registru.

In general, unii angajatorii comunica salariatilor urmatoarele documenete la incetarea activitatii:
- decizia de incetare;
- adeverinta de vechime;
- adeverinta cu numarul de zile de concediu medical si veniturile obtinute;
- adeverinta pentru somaj;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluare activitate angajator nou raluciii raluciii Buna ziua, Va rog daca ma puteti lamuri cu privire la o situatie: in acest moment sunt in concediu crestere copil, teoretic pana in februarie 2022. In iulie ... (vezi toată discuția)
Care sunt toate documentele pe care fostul angajator are obligatia sa-mi-le elibereze dupa incetarea contractului de munca? unangajat unangajat Care sunt toate documentele pe care fostul angajator are obligatia sa-mi-le elibereze dupa incetarea contractului de munca si in maxim cat timp are o obligatia ... (vezi toată discuția)
Decizia de încetare a cim stefan2016 stefan2016 Buna ziua, Am demisionat de la locul de munca pe data de 16.07.2019 pentru neplata salariilor de mai bine de cinci luni. Pana in momentul de fata nu mi s- a ... (vezi toată discuția)