avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Din pacate ma confrunt cu o problema. Sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Din pacate ma confrunt cu o problema. Sunt angajata ...

Buna ziua!
Din pacate ma confrunt cu o problema. Sunt angajata la patron din anul 2012.. Pana in momentul de fata.Ca sa constat in urma cererii Revisalului de la firma, ca am urmatoarele suspendari in campul muncii pe diferite perioade,iar ele incep in felul urmator: incepand de pe data de: 01.12.2018 pana in data de 16.12.2018...
Urmatoarea incepand cu data de: 21.01.2019 pana in data de 01.02.2019
Urmatoare incepand cu data de: 09.05.2019 pana in data de 01.07.2019 specificand in dreptul fiecarei intreruperi " Suspendare prin acordul ambelor parti" desi, nu mi s-a adus la cunostinta ceva,nu mi s-a adus sa semnez un act precum ca imi dau acordul pt suspendarea contractului. Din 2012 de cand lucrez in aceasta firma nu am avut un medical,nu mi-am luat concedii in fara plata,nu am avut lipsuri in campul muncii. Cum se explica faptul ca aceste intreruperi fara acordul meu s-au efectuat????
Iar din data de: 17.08.2020 pana in data de 01.09.2020 in dreptul acestor date specifica urmatoarele afirmatii: In cazul intreruperii sau reducerii temporare a activitatii,fara incetarea raportului de munca,pentru motive economice,tehnologice,structurale sau similare. As vrea sa stiu ce inseamna si ce pot face in cazul de fata??
Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Septembrie 2021
Ciobanu Victorita, utilizator
Cel mai recent răspuns: tomaion , utilizator 05:31, 15 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Ciobanu Victorita
Depuneti o sesizare la ITM. Daca angajatorul detine documente care sa probeze acele inregistrari in revisal, insa nu sunt semnate de dvs puteti sa depuneti si o plangere penala.
In prealabil ar fi indicat sa discutati direct cu angajatorul in vederea solutionarii amiabile a situatiei. Ii puteti mentiona riscurile la care se supune in cazul incalcarii legislatiei. De asemenea fiind un posibil conflict de munca puteti discuta cu angajatorul prin intermediul unui specialist in dreptul muncii.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Concediul fara plata se acorda in urma unei cereri facute de angajat.Perioadele de suspendare va afecteaza vechimea in munca si data cind veti iesi la pensie.Clarificati amiabil cu angajatorul aceasta situatie care va prejudiciaza.Ar nfi foarte bine daca v-ar raspunde in scris deci , daca nu gasiti intelegere dupa o discutie verbala faceti o cerere in scris in care sa aratati perioadele in care vi s-a suspendat CIM si sa va comunice temeiul legal.Asta inainte sa declansati procedura cu ITM-ul mentionata mai sus.
.
1 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
In perioada cat erati trecuta in somaj tehnic trebuia sa stati acasa si sa incasati doar 75% din salariu.Patronul a facut probabil o "inginerie":ati muncit program normal si v-a dat salariul intreg,a incasat de la somaj 75% si diferenta de 25% a platit-o el,In perioada asta nu a trebuit sa plateasca impozitul pe salariu,CAS,CASS,CAM etc.Nu aveati cum sa luati si salariu si somaj in acelasi timp.In mare nu ati pierdut nimic.Banuiesc ca sunteti o firma mica si patronul incearca cumva supravietuirea si in vremuri mai grele.Nu e corect dar eu unul nu-l condamn.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimabile "nicunicolae10", din comentariul dvs se intelege ca ar trebui sa fim de acord cu astfel de "inginerii", unde e acceptabil sa incasam ilegal bani prin orice metode pentru a supravietui (ca persoana sau firma). Adica, pe scurt, legea junglei primeaza in conceptia Dvs intr-o societate normala, unde oricine poate face cam ce vrea ca sa supravietuiasca. De la astfel de inginerii pana la violenta si salbaticie nu mai este decat un pas (oare nu ar trebui sa ii acceptam si pe cei ce dau in cap pe strada ptr a fura, ca sa nu mai zic de cei ce storc tara de multi ani?) Credeti ca acei 75% ce ilegal ii incaseaza respectivul patron pica din cer? Nu cumva vin dintr-un buget deja in moarte clinica, ce este colectat de la cei multi si cinstiti ce respecta LEGEA (dar prosti ca nu fura si ei - conform filozofiei Dvs). Nu este tara asta destul de oropsita? Pana unde o mai putem fura si pana unde putem accepta ca un anumit fel de furt este necondamnabil dar altele da? Dar vad ca deja ati primit like-uri de la cei asemenea in gandire. Pe al meu nu il aveti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere temporara a activitatii in constructii ContSters113415 ContSters113415 Suntem o societate de constructii si in aceasta perioada nu avem de lucru. Administratorul societatii a decis sa plateasca salariatii cu 75% dar fara sa ... (vezi toată discuția)
Restrangere activitate pentru angajati in constructie MikiSava MikiSava Buna ziua, Cazul pe care vreau sa-l supun atentiei dvs este urmatorul: o societate de constructii nu mai are activitate pe perioada iernii, pana pe la ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic batrineanu batrineanu buna ziua daca ma poate ajuata cu o informatie [b]PE CE DURATA SE POATE ACORDA JOMAJ-UL TEHNIC? SI DACA INFLUENTEAZA CU CEVA ACORDAREA ... (vezi toată discuția)