avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... intreruperea executarii pedepsei din cauze medicale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

intreruperea executarii pedepsei din cauze medicale

cred ca aici legea a fost facuta (chiar daca par rautacios) doar pentru a mai oferi o portita de scapare pentru cei cu putere. Eu nu cred ca este normala tinand cont de faptul ca oricum ar fi ,in conditiile actuale un spital civil nu prea poate asigura mai multe conditii decat cele oferite de spitalele penitenciar. Ca sa nu mai spun ca in cazul unei interventii chirurgicale individul poate fi escortat la spital civil si apoi sa revina in penitenciar . Si oricum statul pierde foarte multi bani doar cu judecarea acestor cauze deoarece expertiza medico-legala ce se face nu este platita decat in foarte putine cazuri de catre cel ce introduce actiunea iar cheltuielile de judecata nu se platesc niciodata deci avand in vedere ca expertiza precum si onorariul avocatului se platesc din fondurile ministerului de justitie,apoi sa ne gandim la timpul pierdut,la cheltuielile cu citatiile,cheltuielile cu posta etc... pentru ce? Nu credeti ca ar trebui sa se renunte la intreruperea executarii pe cauze medicale?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:52, 12 Ianuarie 2010
Nu.
Intreruperea se acorda doar daca boala nu se poate trata in regim de penitenciar.
Nu au dotare chiar asa cum credeti dvs.
va spun eu ca am cunostinta de 2 persoane condamnate din care una a beneficiat de 2 intreruperi pe caz de boala (ambele pentru a se opera de glaucom) si in ambele intreruperi nu s-a operat ,ba mai mult in ambele a savarsit fapte penale(omor si furt) iar cealalta pentru a se opera de varice si care nu numai ca nu s-a operat dar subit si-a revenit dupa ce a stat 3 luni in intrerupere.
cand am aflat de cea de-a doua intrerupere pe care a primit-o cel ce a beneficiat de 2 ori de aceasta clementa am crezut ca nu poate fi adevarat avand in vedere ac parca eu stiam ca nu se poate acorda decat o singura data insa instanta a motivat ca din cauza ca in prima intrerupere a savarsit alta infractiune si s-a contopit noua pedeapsa cu restul de pedeapsa ramas neexecutat din pedeapsa din care plecase in intrerupere este alt mandat si se poate.
e legel cred si eu dar nu e moral
Dvs. va referiti la anumite persoane, eu ma refer la institutia intreruperii executarii pedepsei privita la modul general, ca o garantie a respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale.
Faptul ca in anumite situatii se ajunge la incalcarea legii se datoreaza in buna masura expertizelor IML in primul rand.
Este foarte greu ca un judecator sa ignore actele si concluziile medicale.Daca persoana decedeaza judecatorul este direct raspunzator.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tratament medical in penitenciar leona777 leona777 buna ziua, ce trebuie facut in cazul in care o persoana detinuta in penitenciar, are probleme grave de sanatate si nu are avocat. Cum se procedeaza, ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu executare 2 ani - eliberare conditionata kareka kareka As dori sa aflu daca eliberarea conditionata se poate aplica in cazul unui condamnat cu executare la 2 ani pentru complicitate la furt calificat. Detinutul ... (vezi toată discuția)
Incalcarea drepturilor detinutilor anemary29 anemary29 cand unui detinut cardiac,operat acum 4 luni bypass-nu i se administreza medicamentele prescrise de medicul chirurg si aprobate de medicul penitenciarului unde ... (vezi toată discuția)