avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Voi plăti impozit pe venit 3% sau 1%?
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Voi plăti impozit pe venit 3% sau 1%?

Dacă 1 angajat cu contract de muncă de 4h/zi intră în concediu fără plată , și mai rămân activi 2 angajați cu contract pe 2h/zi , voi plăti impozit pe venit 3% , sau se aduna și cel întrat în fără plată și cumulat fac 8h și voi plăti în continuare 1% impozit pe venit?? Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 21 Septembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 02:19, 2 Octombrie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pt calcularea numarului de salariati se iau in considerare si contractele de munca suspendate.
Vă rog să îmi ziceți în ce lege/articol găsesc, contabila mea zice că, salariații în concediu fără plată, nu sunt luați în calcul. Mă interesează să plătesc impozit pe venit 1% și doresc să știu ce variante sunt?
eu am citit aici:
[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Fiscal :
ART. 51 - Cotele de impozitare
(1) Cotele de impozitare pe veniturile microîntreprinderilor sunt:
a) 1% pentru microîntreprinderile care au unul sau mai mulți salariați;

(4) În sensul prezentului titlu, prin salariat se înțelege persoana angajată cu contract individual de muncă cu normă întreagă, potrivit Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Condiția se consideră îndeplinită și în cazul microîntreprinderilor care:

a) au persoane angajate cu contract individual de muncă cu timp parțial dacă fracțiunile de normă prevăzute în acestea, însumate, reprezintă echivalentul unei norme întregi;

Norme de aplicare :
(3) În aplicarea prevederilor art. 51 alin. (4) din Codul fiscal, pentru stabilirea numărului de salariați se iau în considerare și contractele individuale de muncă/convențiile individuale de muncă, încheiate potrivit legilor speciale, precum și contractele suspendate, potrivit legii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Octombrie 2021
Grama Cornel - Consultant fiscal, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit microintreprindere 2016 oana86nic@yahoo.com oana86nic@yahoo.com Detin un SRL cu un singur angajat cu 4 h/zi. Pana acum am platit impozit pe venit 3% pe cifra de afaceri. Cu noul cod fiscal, care va fi impozitul pe venit la ... (vezi toată discuția)
Calcul imp micro stela chelner stela chelner Buna ziua, La calculul impozitului pe micro. , contractul de munca pe perioada determinata este valabil ca si cel pe perioada nedetrminata? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Impozit microintreprindere Mihaela2003 Mihaela2003 In cazul unei microintreprinderi care are 2 angajati cu 2 ore/zi si un angajat cu 3 ore/zi cum se calculeaza impozitul pe venit ? (vezi toată discuția)