avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Livrare intracomunitara si transportul este asigurat ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Livrare intracomunitara si transportul este asigurat in numele furnizorului.

O persoana juridica din Romanaia, platitoare de TVA , efectueaza o livrare intracomunitara si transportul este asigurat in numele furnizorului.
Pentru aceasata livrare sunt suficiente:
Declaratie
CMR
Aviz
Factura + chitanta servicii transport.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: antoana.raiu , utilizator 09:28, 25 Octombrie 2021
Da sunt necesare pentru a justifica livrarea in regim de scutire conform art 294 alin 2 lit a din Codul Fiscal.
Este suficienta factura+chitanta pentru serviciile de transport sau este necesar ca plata sa se faca prin transfer bancar ?
Nu este necesara plata prin banca , poate fi si numerar.
Multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cmr-ul este obligatoriu pentru transportul de marfa intre tarile ue misstral misstral Daca trimit o marfa din Romania in Italia , avand ca document insotitor un aviz ,mai am nevoie si de CMR? Cum pot face dovada efectuarii transportului daca ... (vezi toată discuția)
Tva - taxare inversa - export florip florip Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti care este diferenta intre scutirea de la plata TVA pentru o livrare de bunuri in UE (nu din cele supuse taxarii inverse in ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitare ContSters131703 ContSters131703 buna seara. va prezint urmatoarea speta si sper sa ma ajute cineva. sunt PFA si in acelasi timp reprezentant fiscal pentru o societate din germania, care ... (vezi toată discuția)