avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, suntem doua surori cu o casa la țara , ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, suntem doua surori cu o casa la țara , tata a murit ...

Buna ziua, suntem doua surori cu o casa la țara , tata a murit și nu sa făcut succesiunea după moartea lui, CF este pe numele tatălui decedat, între timp mama este bolnava de dementa și este la un azil de bătrâni . Ptr îndeplinirea tututor obligațiilor care revin asupra mamei a fost numit cumnatul meu in calitate de curator. Hotărârea mea și a surorii mele este de a ,,împărtii”
casa , respectiv eu o parte și ea cealaltă dar fiind numai o curte și eu având probleme financiare nu pot sa achit cheltuielile privind unele îmbunătățiri la casa. Întrebarea este…, partea care am hotărât ca îmi aparține mie trebuie sa o îmbunătățesc ?? (Renovare) si a doua întrebare este. Cumnatul meu numit curator are dreptul sa vândă casa??
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Septembrie 2021
S123, utilizator

Alte discuții în legătură

Curatela sau tutore pentru o persoana cu sindrom down? andrapsi andrapsi Am apartamentul parintilor mei decedati amandoi, eu si sora mea fiind singurii mostenitori. Mentionez ca sora mea este bolnava cu sindrom Down - 53 ani, ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire Ionut.Barbu Ionut.Barbu Salutare tuturor! Ma aflu in urmatoarea situatie: tata decedat, mama bolnava de Parkinson, dementa parkinsoniana cu elemente psihotice. Am o sora vitrega din ... (vezi toată discuția)
Tutela Irina Gruber Irina Gruber Mama are multe probleme de sănătate, am o sora calcă care dorește ca soțul ei sa devină tutore (al mamei mele) sa o duca la azil,sa facă partajul așa ... (vezi toată discuția)