avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DONATIE APARTAMENT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DONATIE APARTAMENT

Buna ziua Eu am donat fiului meu un apartament in Bucuresti Donatia a fos facuta pentru ca eu am aflat ca am cancer si am fos deacord cu fiul sa imi dea apartamentul dupa ce fac operatia Doamna Notar a stiut de la incepu ca eu am aflat de boala mea si eream distrusa pentru ca am avut si un doliu in familie cu 3 zile inaite (mama mea)Nu eream in conditi sa fac o donatie Acum sunte in proces fiul meu a schimbat yala de la intrare nu vorbeste cu mine si cind vorbeste ,,,,,Acum suntem in proces IInstanta a invocat din oficiu exceptia lipsei calitati procesuale active
Intrebarea este ce se poate face daca se poate face ceva VA MULTUMESC DIN SUFLET
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 06:54, 30 Septembrie 2021
4 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Îmi pare rău, dar nu aveți dreptate.
Dacă voiați protectie, trebuia sa lăsați lucrurile asa.
Notarul nu e nici medic, nici psiholog nici preot.
Este un profesionist, care prestează un serviciu juridic, conform voinței părților. Ați solicitat un contract de donație. Nimeni nu e răspunzător de degradarea ulterioara a relației dintre dvs și fiu.
Dacă va solicita un certificat medico legal psihiatric, v-ati fi supărat și vi s-ar fi părut exagerat.
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
lili64 a scris:
... Instanta a invocat din oficiu exceptia lipsei calitati procesuale active
Intrebarea este ce se poate face daca se poate face ceva.


...Active. Adică, mai pe românește spus, instanța consideră (în subtext - că nu a grăit ce a gândit, presupun) că dvs. (reclamanta) nu aveați calitatea de a cere ceea ce ați cerut.
Întrebare: Ce anume ați cerut?
Dacă nu cunoaștem obiectul litigiului (pretenția concretă dedusă judecății) nu putem ști dacă aveți vreo șansă să vă apărați împotriva acestei excepții.

În rest, ce să zic: Sunt ... mută de uimire și din alte pricini.
Dacă spuneți .. în doliu cu 3 zile înainte, îmi rezultă că ... Ați plecat către notar direct de la cimitirul unde v-ați înmormântat mama?
Cerule! Cred că nici nu terminam țigara până ce v-aș fi convins să NU faceți asta. Pentru fiul dvs. ar fi fost la fel de simplu să rezolve orice credeați dvs. că lasați „în dezordine” în caz că nu v-ați mai fi întors, după operație. Dar dincolo de ea, ați privit vreo clipă? Aveți măcar vreun drept de abitație/uzufruct rezervat prin contract?

Ultima modificare: Marți, 28 Septembrie 2021
romascanu, moderator
Buna ziua Va multumesc pentru raspuns Nu am plecat de la cimitir la notar pe mama am imormintato Simbata si eu am aflat ca sunt bolnava Luni Marti am fost la notar Nu nu am nici un drept Eu nu eram lucida .coerenta eram confusa
Acum imi dau seama ca ceea ce am facut este imposibil de acceptat Dar este prea tirziu
Anulament act decl. de renuntare la succesiune ,anulare act partaj succesoral
Notarul este un profesionist care nu face ceea ce vrea clientul face ceea ce este cel mai bine pentru client Etica profesionala Eu eram vizibil confuza Ar fi trebuit sa-mi propuna un testament sau sa ma protejeze intr-un fel Faptul ca eu am falimentat ca mama nu inseamna ca nu trebuia notarul sa gaseasca un mod echilibrat situatiei

Alte discuții în legătură

Prin succesiune la judecătorie, fratele a rămas cu casa unde stă și un sfert din curte, iar eu și mama cu restul. dreptul mamei mai poate fi atacat după moartea ei? marinicafarafrica marinicafarafrica Buna tuturor ! Fratele meu a tinut mortis sa facem succesiunea dupa moartea tatalui deoarece stam in aceiasi curte si vrea delimitare. Eu cu mama stau itrtr ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire, consecinte mediaset mediaset Eu si fratele meu am dat declaratie la notar ca renuntam la mostenirea dupa tata in favorea mamei,urmand ea sa mosteneasca de la tata tot si noi sa mostenim ... (vezi toată discuția)
Renunt la parte din donatie cristea sandra cristea sandra In urma cu 5 ani a decedat mama,iar eu,fratele si tata am dezbatut mostenirea,constand intr-o casa impreuna cu terenul aferent.Deoarece fratele avea din partea ... (vezi toată discuția)