avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DONATIE APARTAMENT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DONATIE APARTAMENT

Buna ziua Eu am donat fiului meu un apartament in Bucuresti Donatia a fos facuta pentru ca eu am aflat ca am cancer si am fos deacord cu fiul sa imi dea apartamentul dupa ce fac operatia Doamna Notar a stiut de la incepu ca eu am aflat de boala mea si eream distrusa pentru ca am avut si un doliu in familie cu 3 zile inaite (mama mea)Nu eream in conditi sa fac o donatie Acum sunte in proces fiul meu a schimbat yala de la intrare nu vorbeste cu mine si cind vorbeste ,,,,,Acum suntem in proces IInstanta a invocat din oficiu exceptia lipsei calitati procesuale active
Intrebarea este ce se poate face daca se poate face ceva VA MULTUMESC DIN SUFLET
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 06:54, 30 Septembrie 2021
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Repet, notarul nu e psihologul dvs.
Dacă erați vizibil confuza, cu certitudine nu vă perfecta actul, fără sa va solicite un certificat medico legal psihiatric.
Pentru etica și sfaturi de viata, mergeți la biserică.
Testamentul o fi fost bun pentru dvs, dar nu era bun pentru fiu. Nu îl făcea proprietar și este un act revocabil și supus reductiunii. Cum ramanea cu etica vizavi de fiu?
Notarul nu mai e bun acum, pentru ca v-ati certat cu fiul.
Nu acum nu mai este bun de la inceput nu a fost bun Dumneavoastra cum stiti ca nu eream confuza ?Fiul meu daca ii propunea un testament ar fi acceptat Sunt martori care pot declara cum eream eu in momentele acelea si care au cerut notarului usufructul de la apartament Va rog nu va dati cu parerea nu ereati prezente
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca erati confuza si indurerata dupa mama si bulversata ca trebuia sa faceti o operatie, cum de v-a venit ideea sa mergeti la notar ?
Cine v-a pus si cu ce gand v-ati dus ?
voiati sa dati tot fiului ? v-a iesit, e totul al lui.
deci i-ati dat si apartamentul prin donatie, ati renuntat la mostenirea mamei si a mostenit el si ca sa fie tacamul compl;et, ati facut si partaj si i-ati dat si partea mostenita de la tata? unde locuiti?
chiar nu v-ati pus problema ca supravietuiti operatiei?

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
@lili64, nu va mai cautati scuze incercand sa culpabilizati notarul pentru ca:
- deviati de la subiect
- nu e constructiv.
Pana la urma, asta e situatia acum. Ati semnat o declaratie de renuntare la mostenire, mostenirea a ajuns la fiul dumneavoastra, care acum nu vrea sa respecte intelegerea verbala ce ati facut-o la momentul renuntarii la mostenire. Dumneavoastra ati inceput actiune in instanta, si instanta a invocat o exceptie.
Ce ati cerut in instanta?
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cate stiu tot de pe acest forum, donatia se poate anula in conditiile comportamentului inadecvat al fiului.

Alte discuții în legătură

Prin succesiune la judecătorie, fratele a rămas cu casa unde stă și un sfert din curte, iar eu și mama cu restul. dreptul mamei mai poate fi atacat după moartea ei? marinicafarafrica marinicafarafrica Buna tuturor ! Fratele meu a tinut mortis sa facem succesiunea dupa moartea tatalui deoarece stam in aceiasi curte si vrea delimitare. Eu cu mama stau itrtr ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire, consecinte mediaset mediaset Eu si fratele meu am dat declaratie la notar ca renuntam la mostenirea dupa tata in favorea mamei,urmand ea sa mosteneasca de la tata tot si noi sa mostenim ... (vezi toată discuția)
Renunt la parte din donatie cristea sandra cristea sandra In urma cu 5 ani a decedat mama,iar eu,fratele si tata am dezbatut mostenirea,constand intr-o casa impreuna cu terenul aferent.Deoarece fratele avea din partea ... (vezi toată discuția)