avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... S-au folosit datele mele personale si ale copilului ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

S-au folosit datele mele personale si ale copilului pentru a crea o campanie umanitara falsa.

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati in aceasta situatie urgenta:
Sunt beneficiara unei asociatii umanitare ( aceasta asociatie a deschis o strangere de fonduri pentru copilul meu bolnav, pentru investigatii, analize si tratament ).
Le-am furnizat date personale, poze cu copilul, documente medicale. Am fost sunata de presedintele asociatiei deoarece o persoana necunoscuta a folosit datele mele personale si ale copilului pentru a crea pe facebook o campanie umanitara falsa, cerand bani in conturile sale.
Ni se cere sa dam o declaratie in acest sens. Mentionez ca mi s-a spus ca aceasta persoana necunoscuta de mine, a fost in trecut beneficiara asociatiei, si a incercat prin documente false sa minta asociatia, care ii deschisese im baza unui contract de sponsorizare campanie umanitara, pentru strangere de fonduri. Si exiata deja un proces civil pe rol in acest sens (eu nu sunt parte din proces). Ce detin ca informatie: persoana necunoscuta de mine, a creat o campanie umanitara falsa pe pagina ei de facebook si pe alte cateva conturi false (am primit aceasta informatie chiar de la asociatie). Problema este ca asociatia vrea sa ma puna sa dau o declaratie, sa discut cu avocatul lor in legatura cu aceasta situatie.
Eu le-am spus ca avand un copil bolnav acasa nu ma pot prezenta ca martor la un viitor proces fiind imposibil acest lucru, eu fiind si dintr-o alta localitate decat asociatia.
Ce se poate intampla, daca vor sa ma puna martor intr-un proces? Mentionez ca sub nici o forma nu ma pot deplasa avand copilul bolnav acasa si nu am cu cine sa il las. Ce presupune aceasta declaratie scrisa care ma pun sa o dau avocatului lor, in legatura cu cele intamplate?
Pot sa ma adresez asociatiei nationale ptr protectia datelor si sa fac o reclamatie persoanei necunoscute care a folosit ilegal datele mele personale? Mentionez ca asociatia ar putea sa imi furnizeze adresa, nume si mail sau telefon al acestei persoane necunoscuta de mine.

Astept urgent raspunsul dvs
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 26 Septembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: vintzi , utilizator 08:51, 30 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Pentru a stii daca puteti accepta sau refuza semnarea unei declaratii, trebuie sa cunoasteti intai continutul acesteia. In afara unui proces, nimeni nu va poate obliga sa dati nicio declaratie. CU privire la eventuala dvs. calitate de martor intr-un proces, partile au dreptul sa va propuna ca martor chiar si fara acordul dvs. urmand ca daca instanta accepta sa fiti obligata sa va prezentati, altfel riscati amendarea dvs. Cheltuielile ocazionate cu acest demers le puteti recupera de la partea care pierde procesul.
Buna ziua,

Am un copil grav bolnav si nu am cu cine sa il las. In situatia unui proces, doar asociatia m-ar putea chema ca martor. Insa daca nu tine cont de faptul ca le-am spus destul de clar ca nu ma pot deplasa de la domiciliu avand un copil de un an grav bolnav, si nu am in grija cui sa il las. Nu se considera neglijenta din partea mea a-mi lasa copilul sa merg la proces? Avand in vedere ca copilul este nedeplasabil si procesul are loc in Arad iar eu sunt din Dambovita. Ce pot face in acest sens? Sa mentionez in declaratie acest lucru cu documente medicale ale copilului? Multumesc
In principiu, declaratia se refera la anumite aspecte. In declaratie se mentioneaza aspectele pe care le-ati cunoscut fata de o anume situatie de fapt. Daca, si repet, daca va fi nevoie ca dvs sa fiti nevoita sa depuneti marturie, in momentul chemarii in fata instantei de judecata, puteti trimite (prin avocatul asociatiei, prin avocatul dvs - daca aveti - sau personal) o notificare instantei, in care prezentati situatia dvs si a copilului dvs. In principiu, judecatorul nu e chiar tampit sa va cheme daca observa din cererea dvs o situatie ca cea descrisa de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare vanzare carti postale LucianR LucianR Buna ziua, Suntem o asociatie umanitara si organizam o campanie de strangere de fonduri pentru un copil bolnav. Recent am primit si sprijinul unei ... (vezi toată discuția)
Refuz sa merg ca martor Mundrucz Mundrucz Am fost citat ca martor intr un dosar penal al unui tovaras iar fiind sub influenta substantelor halucinogene am sunat politistul la nr de pe citatie si l am ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii leusan leusan Urmatoarea situatie ce se poate face? O persoana declara la primarie pentru obtinerea anexei 24 ca este singurul mostenitor (ei fiind 3) dar autorul lor a ... (vezi toată discuția)