avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am un nuc la strada, in fata portii, plantat de fostul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am un nuc la strada, in fata portii, plantat de fostul proprietar ...

Am un nuc la strada, in fata portii, plantat de fostul proprietar si un vecin tot culege din el. Am incercat sa-l lamuresc ca nuci poate sa ia cateva de pofta, nu sa-l goleasca si sa vanda nucile. Fiind la poarta mea nucile sunt ale mele. Mi-a raspuns ca nucul fiind pe domeniul public are drept de uzufruct asupra lui. Este adevarat ? Ca sa-l pun sa dea si cu matura atunci cand cad frunzele.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:25, 26 Septembrie 2021
Daca este pe domeniul public, nucul nu va apartine. Vecinul care face mizeri in fata portii dvs. ar trebui sa faca si curatenie. In caz contrar, primaria (care detine domeniul public) ar putea lua masuri cu vecinul daca acesta se dovedeste a fi initiatorul mizeriei.
are drept de uzufruct asupra lui.

de unde a scos-o ?
culegeti-le inaintea lui, e singura varianta.
nu va apartin niciunuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate considera furt si cum pot proceda legal gh_liviu gh_liviu Salutari de la Braila. Locuiesc la casa si am la strada o tufa de trandafiri, un nuc, un visin si putina vita de vie. Imi place sa le ingrijesc, dar fiind ... (vezi toată discuția)
Taiat copaci strada adystre adystre Strada pe care locuiesc este asemanatoare cu o 'ulita'de la sat.Se fac in oras lucrari si reparatii la drumurile publice,primaria a hotarat ca strada sus ... (vezi toată discuția)