avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Iata speta : Am avut doua surori gemene din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Iata speta : Am avut doua surori gemene din care una ...

Buna ziua. Iata speta : Am avut doua surori gemene din care una a decedat in anul 2011. Din anul 1989 si pana in anul 2002 a fost casatorita cu numitul C, avand in comun in proprietate un apartament cu 3 camere in Pantelimon. In anul 1997, dupa vanzarea apartamentului, au cumparat o proprietate in comuna Afumati unde a locuit impreuna cu C. pana in 2002 cand au divortat, dar si dupa acest an, pana in anul 2004 cand casa a fost parasita din lipsa utilitatilor sistate pentru neplata de la data cumpararii (apa, electricitate, gaze, taxe primarie neplatite). Casa si terenul au ramas in paragina din 2004 pana in prezent (1997 - 2021). Intre anii 2002 si 2011, cand sora a decedat de cancer, a fost sustinuta financiar si medical (neavand asigurare medicala) de familie (sora in viata). De ajutor financiar si medical (sentimente umanitare din partea surorii mele) a beneficiat si fostul cumnat (internat de nenumarate ori la spital TBC si operat de cancer la stomac) si fara un serviciu stabil (sofer ocazional pe taxi) dupa moartea surorii noastre pana in 2017 cand ne-am saturat de cerseala, In perioada 2011 pana in prezent, nu a aprins o lumanare la sora mea! Actele de la casa si terenul din Afumati i-au fost date de sora in viata, de buna credinta, fiind pe numele lor comun de dupa casatorie. Neavand alte venituri si traind din expediente, a gasit cumparatori pentru proprietatea in cauza, cerandu-ne sa renuntam la partea surorii noastre din proprietate in favoarea lui, lucru neacceptat nici de sora in viata si nici de mine avand in vedere atitudinea lui in ultimii 10 ani. INTREBARE : CE ESTE DE FACUT? CE DREPTURI ARE EL? CE DREPTURI AVEM NOI? PROCEDURI DE URMAT! VA MULTUMIM ANTICIPAT si daca puteti sa ne ajutati va rugam sa ne scrieti aici
Cel mai recent răspuns: cristian_flipper , utilizator 16:07, 27 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
el are jumatate din proprietate si dvs si sora dvs mosteniti in mod egal partea surorii decedate, ei nemaiind soti, cersetorul nu o mosteneste.
Ultima modificare: Duminică, 26 Septembrie 2021
gi-jane2, moderator
Va multumesc frumos si, probabil vom lua legatura cu un avocat. Cred ca avem foarte multe de platit, intrucat, cred ca s-au strans foarte multe datorii si la utilitati si la primarie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ele se platesc dupa cat are fiecare cota. Daca platiti si pt el, veti avea un drept de creanta.
cine mai sta acolo?
nu va intelegeti sa vindeti impreuna si sa platiti datoriile si sa impartiti ce ramane ?
Va multumesc pentru interventie. Problema este ca sora mea in viata s-a interesat la primaria din comuna si suma de plata ca taxe pe teren si cladire plus penalizari timp de 24 ani, 1997-2021 (nu au platit niciodata impozitul asta de la cumpararea din 1997 pana in 2004, dupa care au parasit locatia, sora mea decedand in 2011, dar fiind divortati din 2002, plus perioada 2004 - 2021) se ridica la aproape 25 000 lei (250 milioane vechi). La societatea de apa, neavand apometre si platind la pausal, au bagat aia ce au vrut , chiar daca din 2004 nu a mai stat nimeni si suma este de peste 20 000 lei, la fel la societatea distribuitoare de energie electrica, unde pe langa consumul neplatit intre 1997 - 2004 (prin 2000 le-am trimis si eu 20 de milioane vechi ca era sora-mea, dar nu au platit), au fost amendati si dati in judecata pentru rebransare ilicita sunt de plata aproape 30 000 lei. Datoriile adunate depasesc 75 000 lei. Posibilii cumparatori cu care a discutat fostul cumnat care are pensie de boala de 580 lei fara alte venituri, sunt rromi din comuna care i-au promis 85 000 lei pe un teren intravilan de 2750 m patrati (aproximativ 30 lei/mp). Pentru unul ca el, 10 000 lei e o gura de oxigen. Nu stiu daca merita sa ne mai bagam in afacerea asta... Oricum, va multumesc dvs. si celor care ne-au dat sfaturi utile. Cu respect si consideratie
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci puteti lasa lucrurile asa si nu platiti nimic si nici nu beneficiati, daca valoarea partii dvs e mai mica decat datoriile.

Alte discuții în legătură

Are sora mea drept la moștenirea soțului decedat? Giubega Giubega Sora mea a fost casatorită 31 ani .Soţul ei provenit dintr-o familie formată din 3 fraţi şi 2 părinţi. Tatăl şi cei 3 fii decedaţi. După urma ... (vezi toată discuția)
Succesiune ion01 ion01 In 1997 am cumparat o casa (CU CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE) de la o persoana in varsta, necasatorita, fara parinti in viata si fara copii. In 2009 mi-a ... (vezi toată discuția)
Soția mea a decedat, nu avem copii iar sora ei nu are nicio pretenție. cum se dezbate succesiunea? MNSD MNSD Bună ziua.Soția mea a decedat in data de 20.09.2018.Trebuie să fac succesiunea pentru urmatoarele lucruri:apartament cumparat împreună cu credit ... (vezi toată discuția)