avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Salutare Este sau nu discriminare între vaccinați ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Salutare Este sau nu discriminare între vaccinați și nevaccinați? ...

Salutare
Este sau nu discriminare între vaccinați și nevaccinați?

In Constituția României scrie:

Art. 53 – Restrângerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi
(1) Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, A SĂNĂTĂȚII ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.
(2) Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie APLICATĂ ÎN MOD NEDISCRIMINATORIU şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii.

De aici concluzionăm că se pot da legi restrictive pentru a proteja sănătatea publică iar acestea trebuie aplicate nediscriminatoriu.

Însă legea 324/2006 definește discriminarea:
„Art. 2. - (1) Potrivit prezentei ordonanţe, prin discriminare se înţelege orice deosebire, excludere, restricţie sau preferinţă, pe bază de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, categorie socială, convingeri, sex, orientare sexuală, vârstă, handicap, boală cronică necontagioasă, infectare HIV, apartenenţă la o categorie defavorizată, precum şi orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrângerea, înlăturarea recunoaşterii, folosinţei sau exercitării, în condiţii de egalitate, a drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, în domeniul politic, economic, social şi cultural sau în orice alte domenii ale vieţii publice."

De aici concluzionăm că restricțiile pot fi aplicate persoanelor care AU o boală contagioasă exceptând HIV așadar carantinarea este legală.

Cei care NU AU COVID-19
așadar fac obiectul legii.

Discriminarea bazată pe vaccinare intră sub incidența prezentei legi la categoria "și altele"
( orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrângerea, înlăturarea recunoaşterii, folosinţei sau exercitării, în condiţii de egalitate, a drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, în domeniul politic, economic, social şi cultural sau în orice alte domenii ale vieţii publice)
Dar despre faptul că persoanele vaccinate au liber acces oriunde și oricând, chiar fiind contact direct al unui pozitiv covid (și deci să fie pozitivi și transmitatori la randul lor), ce părere aveți? Persoanele vaccinate, chiar cu simptome specifice, nu mai sunt testate și nici carantinate!!!! Și spun asta din experiența proprie. De unde, eu personal deduc că nu se caută soluții pentru stoparea pandemiei ci doar pentru vaccinare!

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Se pot scrie câteva mii de pagini de teorie de drept pe asa ceva.
Sunt jurisiti care au energia și forța juridica pentru asa ceva.

Când vor avea loc procese cu judecati de valoare se va stabili.
Desi eu lupt pentru drepturile omului la.un mod excesiv de agresiv cu statul, în materie de COVID-19 mi-am declarat neutralitatea.
Nu este ceva discriminatoriu daca vrei sa rezolvi o problema de interes general sau de interes național.
Este posibil sa stam și 10 ani într-o situatie de acest fel daca nu se iau masuri clare.
Pana în 2025 sunt șanse imense sa stam asa cu toată vaccinarea.
După ce vor deceda cei slabi vor deveni și altii slabi care vor deceda la rândul lor.
Se zice ca România este acum Lombardia Europei.

În alta ordine de idei mai concreta și concisa, este necesara vaccinarea in masa, fie că ne place, fie ca nu ne place.
Statele nu au știut sa evite acest lucru la.momentul oportun si acum vaccinarea in masa a devenit necesara și obligatorie ca sa putem rezolva problema cu pandemia și sa ieșim din situatia aceasta nebuneasca datorata incompetenței guvernelor din toată lumea.

În opinia mea, soluția jurisprudentiala finala va fi aceea ca vaccinarea obligatorie nu este discriminatorie.Inclusiv Curtea Constutionala va considera la fel.
Este o problema de viață și de moarte și de nebunie cotidiana care trebuie estompata prin orice fel de mijloace pașnice.

Eu am observat ca cei nevaccinați ii discriminează pe cei vaccinați, dar,aceasta este o alta discutie, desi ei se plâng ca sunt discriminați.
Și.cum sunt mai mulți nevaccinați decât vaccinați deja se cam întrevede o discriminare.

"Vaccinul împotriva variolei a fost descoperit la sfârșitul anilor 60 iar în anii 80 s-a demarat vaccinarea în masă la nivel global"
Într-adevăr, comparația între aproape 2 ani și aproape 20 ani este minunată de-a dreptul!

Alexandru0312 a scris:

Nu, nu se pune problema de Discriminare a celor ce nu vor sa se vaccineze!
Cei ce nu vor sa se vaccineze nu fac decat sa prelungeasca problema si aici se termina Drepturile lor constitutionale.

Sa luam examplul variolei, un virus ce a omorat sute de miliane de oameni in secolul XX, si a lasat mutilati si cu sechele alte zeci de milioane.
Spre sfarsitul anilor 60 a fost descoperit vaccinul impotriva variolei, iar in anii 80 OMS a demarat vaccinarea in masa la nivel global.
Dupa aceasta campanie transmiterea viruslui a fost blocata si epidemia a luat sfarsit.
Daca variola aparea in 2019, in locul COVID, mai mult de jumatate din populatia globului ar fi murit in chinuri crunte pana azi!

Prostia ce caracterizeaza acest secol va intra, fara doar si poate, in cartile de istorie, si v-a fi studiata intens de generatiile viitoare.

Nu se poate ca un om cat de cat normal la cap, sa refuze un vaccin fara nici un temei, si fara a se gandi nici macar o secunda ca el este astazi in viata, si a avut o copilarie cat de cat normala, datorita schemei de vaccinare obligatorii facuta in copilarie!

Ba da, ajung la ATI și cei vaccinati, și chiar și mor!
Deranjant nu este că nu se poate circula după ora 22. Deranjant este când ai copilul testat pozitiv, când accepți carantina fiind contact direct chiar dacă esti testat negativ, când te protejezi eficient și nu iei virusul acasă dar mergi cu copilul la analize în aceeași ambulanță cu 10 pozitivi(pentru că nu ai mașină și pentru că trebuie semnătura părintelui, copilul fiind minor). Deranjant este când ți se spune că puteai evita carantina și orice restricție prin vaccinare. Deranjant este când faci 3 teste pe banii tâi ca să fii sigur că nu ieși în lume să-i îmbolnăvești pe alții, când te protejezi pe tine și pe ceilalți iar un vaccinat poate lua și da virusul fără restricții. Și nu, nu sunt tanti Lenuta, femeia de servici, cum spunea cineva aici, și nu, nu am anticorpi, și nu, nu am luat covid până acum. Pur și simplu am conștiință, am integritate, nu vreau să continuie pandemia, dar nu mă vaccinez
Sănătate tuturor și minte limpede!

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Ideea este ca cei vaccinați nu ajung la ATI iar cei nevaccinați risca sa ajungă.
Statul trebuie sa aibă grija de oameni.

Daca nu se limita cu ora 22 trebuia sa se dea iarăși un lockdown total și deja nu mai ajuta.
Lucrurile au scăpat de sub control și eu ma asteptam la asa ceva de mult timp.
Luna octombrie 2021 era previzibila cu un vârf Everest de infectari.
Tulpina delta are și viteza de contaminare foarte mare.

Era simplu, oamenii trebuia sa aibă grija, indiferent ca erau vaccinați sau nevaccinati.
Nu au făcut asa și m-au afectat și pe mine care m-am ferit desi sunt vaccinat.
Sunt unii atat de împotriva vaccinării încât folosesc și acte false.
Ar trebui ca aceștia sa semneze ca accepta sa nu primească oxigen la ATI daca vor avea nevoie și vor fi în conflict de interese cu o persoana vaccinata cu comorbiditati.
Apoi,dupa ce ar semna, sa umble liberi cu un astfel de certificat de refuz de vaccinare.

Eu am inteles ca unii nu vor cu niciun chip sa se vaccineze.
Trebuie sa își asume riscul.

La Sibiu a murit un om care avea certificat fals de vaccinare.
A recunoscut mai înainte sa moara.
La ce l-a ajutat un act fals?

Mai bine își asuma fiecare și ne vedem toți de treaba.
Va mai dura câțiva ani nebunia asta,nu se va termina acum în iarna.

Sa inițieze cei care refuza vaccinarea un proiect de lege în acest sens sau sa sesizeze guvernul cu o astfel.de propunere.Sa o semneze foarte mulți și sănătate!
Ce atâtea proteste și atata haos?

O sa le semnez și eu petiția desi sunt vaccinat.
Cred ca mulți vaccinați o.vor semna pentru ca oamenii si-au cam pierdut răbdarea.

Cu unii nu te poți înțelege și este bine sa ii lași în plata Domnului.

De ce sa moara oamenii cu acte false de vaccinare ca bietul om.de la Sibiu când își pot asuma riscuri și fără sa încalce legea penala.

Nici mie nu imi place ca este pustiu după ora 22 dar nu pare sa existe alta cale în acest moment.Ma refer la ceea ce este în București.
Un lockdown nu ar ajuta suficient ne-ar distruge economic.

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util

mica-mihaela a scris:

Dar despre faptul că persoanele vaccinate au liber acces oriunde și oricând, chiar fiind contact direct al unui pozitiv covid (și deci să fie pozitivi și transmitatori la randul lor), ce părere aveți? Persoanele vaccinate, chiar cu simptome specifice, nu mai sunt testate și nici carantinate!!!! Și spun asta din experiența proprie. De unde, eu personal deduc că nu se caută soluții pentru stoparea pandemiei ci doar pentru vaccinare!

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Se pot scrie câteva mii de pagini de teorie de drept pe asa ceva.
Sunt jurisiti care au energia și forța juridica pentru asa ceva.

Când vor avea loc procese cu judecati de valoare se va stabili.
Desi eu lupt pentru drepturile omului la.un mod excesiv de agresiv cu statul, în materie de COVID-19 mi-am declarat neutralitatea.
Nu este ceva discriminatoriu daca vrei sa rezolvi o problema de interes general sau de interes național.
Este posibil sa stam și 10 ani într-o situatie de acest fel daca nu se iau masuri clare.
Pana în 2025 sunt șanse imense sa stam asa cu toată vaccinarea.
După ce vor deceda cei slabi vor deveni și altii slabi care vor deceda la rândul lor.
Se zice ca România este acum Lombardia Europei.

În alta ordine de idei mai concreta și concisa, este necesara vaccinarea in masa, fie că ne place, fie ca nu ne place.
Statele nu au știut sa evite acest lucru la.momentul oportun si acum vaccinarea in masa a devenit necesara și obligatorie ca sa putem rezolva problema cu pandemia și sa ieșim din situatia aceasta nebuneasca datorata incompetenței guvernelor din toată lumea.

În opinia mea, soluția jurisprudentiala finala va fi aceea ca vaccinarea obligatorie nu este discriminatorie.Inclusiv Curtea Constutionala va considera la fel.
Este o problema de viață și de moarte și de nebunie cotidiana care trebuie estompata prin orice fel de mijloace pașnice.

Eu am observat ca cei nevaccinați ii discriminează pe cei vaccinați, dar,aceasta este o alta discutie, desi ei se plâng ca sunt discriminați.
Și.cum sunt mai mulți nevaccinați decât vaccinați deja se cam întrevede o discriminare.






În general, cei vaccinați se feresc de virus.
Cei nevaccinați îl ignora.

Nu toți cei vaccinați transmit virusul.
La vaccinați riscul de a ajunge la ATI este foarte redus.
Și riscul.de a deceda.

Daca am avea ipoteza ideala ca ar fi toți vaccinați ar fi foarte putini la ATI, ar fi doar o parte din persoanele care au comorbiditati.

Scopul vaccinării este sa nu decedezi.
Nu trebuie ignorat acest scop deoarece este o esenta a rezolvării problemei.

Ieri au muri aproape 700 de persoane pe zi.
Este un record negativ.

Chiar dacă și vaccinatii ar transmite virusul la alți vaccinați acestia nu ar ajunge la ATI.
Dvs. vreti o limitare a Drepturilor a celor care se lupta pentru viata celorlați și vor sa fie protejați.
Nu toți vaccinatii se infectează.
Depinde de momentul în care întra în contact cu virusul Sars-Cov-2 și câți anticorpi are în acel moment exact.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Noiembrie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Date din Marea Britanie: vaccinul contra Covid nu este 100% efectiv, dar reduce de 32 ori riscul de a deceda din cauza de Covid. [ link extern ]

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am si eu cateva intrebari legate de drepturile noastre ... Exorcitus68 Exorcitus68 Buna ziua! Am si eu cateva intrebari legate de drepturile noastre fundamentale! In primul rand, se poate ca eu ca persoana fizica, fara a termina domeniul de ... (vezi toată discuția)
Legalitatea certificatului verde Dacul G Dacul G Articolul 110 din CONSTITUȚIE spune că Guvernul al cărui mandat a încetat potrivit alineatelor (1) şi (2) îndeplineşte numai actele necesare pentru ... (vezi toată discuția)
Teste pe banii nostri? ! cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, ... VioCostea VioCostea Bună ziua! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, angajatilor de la spital, antigen la 3 zile sau pcr, la 7 zile, dacă nu suntem vaccinați? Ne ... (vezi toată discuția)